Интересните моменти от ден 12 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В дванадесетото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме българските филми „Писма от Антарктида“ на Станислав Дончев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Обръщаме внимание и на носителя на „Златна мечка“ от Берлин за 2019 г. „Синоними“ на Надав Лапид и на един от абсолютните фестивални хитове на изминалата година – „Фарът“ на Робърт Егърс.

В програмата на 24-тия София Филм Фест е предвидена специална рубрика, посветена на Наградата „ЛУКС“ на Европейския парламент, като част от филмите ще имат възможност да бъдат представени и в инициативата СФФ на път. Един от тях е „Господ съществува, името й е Петруния“ на Теона Митевска, който спечели Наградата „ЛУКС“ през 2019 г. Филмът участва и в програмата „Франкофония 50“ на СФФ.

В партньорство с Фондация „Вим Вендерс“ СФФ ще направи и световна онлайн премиера на специалния мастър клас, в който Вим Вендерс разказва за дигиталната възстановка на шедьовъра си „Криле на желанието“. В програмата ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест е заложено и участието на Добромир Чочов от „Доли Медиа Студио“, който ще сподели опита си в дигиталната възстановка на българските класики „Мера според мера“, „Хан Аспарух“ и „Парчета любов“.

Специалният музикален поздрав е песента „Завръщане“ (Volver) на Карлос Гардел в изпълнение на героинята на Пенелопе Круз от филма на Педро Алмодовар „Завръщане“.

Още за музикалните и видео изненади в този ден можете да видите ТУК.