В Hell’s Kitchen останаха най-добрите 9 готвачи – претенденти за голямата награда от 100 хиляди лева

Дойде време е за равносметка, за да се откроят добрите, за сметка на аматьорите, а шеф Ангелов бе безкомпромисен. „На самонадеяните нещата не им се случват в дългосрочен план“, категоричен бе той.

Време за равносметка в Hell’s Kitchen България

Червените определиха за най-слаб играч в своята кухня Михаела, а сините – Ивайло. Те се изправиха в дуел за оцеляване, а който се справи по-зле, ще бъде първият номиниран за седмицата. В  дуела на чест и техниката двамата трябваше да сготвят пиле по два различни начина с две различни техники, а изгубилият да свали куртката си. Развръзката обаче бе повече от неочаквана, защото и двамата готвачи бяха нарушили едно от най-важните правила в кухнята на всеки уважаван шеф – а именно безупречно чиста кухня.

Соня изненадващо напусна Hell’s Kitchen България

„Няма нужда да пробвам буламачите ви, за да видя, че са сготвени от мърлячи. Повече ще ви отиват сини престилки на чистачи, а не оранжеви на готвачи“, категоричен бе шеф Ангелов.

Соня свали куртката си в Hell’s Kitchen

Той даде последен шанс на Михаела и Ивайло да си върнат куртките – като водят двете кухни, но в края на вечерта обяви: „Оттук нататък ще бъда абсолютно безкомпромисен. За всяка тъпотия ще хвърчат глави. Няма да допусна до финала хора, които или не могат, или не искат да спазват моите изисквания и стандарти."

След поредица груби грешки финалът на вечерта за синия отбор бе разбор на кофата за боклук. А кой ще излезе победител в напрегнатата кулинарна надпревара, ще видим в сряда от 21.00 ч. по NOVA.

Гледайте Hell’s Kitchen България - всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 по NOVA

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.