Заглавията, за които може да гласувате в кампанията, са на сайта на https://greatmonday.bg

Оспорвана надпревара за любовта на зрителите на KINO NOVA предстои още в първата седмица на осмото издание на „Великият понеделник“ – „Зрителят повелява завинаги“. Премиерните за българския ефир „Спотлайт“ и „Битката за Мидуей“ ще се изправят един срещу друг в гласуването, а киноманите могат да изберат коя лента искат да гледат в понеделник от 21:00 ч. на специалния сайт https://greatmonday.bg.

Първият филм, за който феновете на седмото изкуство могат да гласуват, е биографичната драма „Спотлайт“ с участието на Марк Ръфало и Рейчъл Макадамс. В лентата Бостън е разтърсен от разследването на вестника „Бостън Глоуб“, което става причина за кризата в една от най-старите и най-авторитетни институции в света. Разкриването на злоупотреби в Католическата църква се превръща в глобален проблем и предизвиква откровения по цял свят. Филмът получава два Оскара – за Най-добър филм и Най-добър оригинален сценарий, а режисьорът Том Маккарти е номиниран в категорията Най-добър режисьор.

„Зрителят повелява завинаги“ с „Великият понеделник“ от 29 юни

Вторият претендент за победа ще бъде приключенската драма „Битката за Мидуей“. Филмът е базиран на реални събития и проследява отношенията на САЩ и Япония по време на Втората световна война. През 1941 г. Япония напада Пърл Харбър и това води до присъединяването на САЩ към Втората световна война, a една година по-късно се състои и една от най-важните битки за Тихия океан – битката за Мидуей. Тя се превръща в повратен момент, който е определил следващите етапи на войната. В ролите влизат холивудските актьори Ед Скрайн, Уди Харелсън, Люк Еванс и Ник Джонас.

От днес зрителите могат да изберат своя фаворит както на сайта https://greatmonday.bg, така и през Facebook страницата на канала. Филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен в ефира на KINO NOVA в понеделник, 6 юли, от 21:00 ч. Всяка седмица двама от гласувалите фенове ще получат брандирани тениски, а в края на кампанията двама от всички участвали във вота по време на кампанията ще спечелят голямата награда – проектор, с който ще могат да вземат киното навсякъде със себе си.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".

Следете "Великият понеделник" в ефира на KINO NOVA и на Facebook страницата на канала.