Гледайте “Матилда” от 13.00 ч. и „В ритъма на танца: Революция” от 15.00 ч.

Любима история на цялото семейство се завръща на екран тази събота от 13.00 ч. по NOVA. В очарователната филмова лента “Матилда” (Мара Уилсън) е необикновено момиче, надарено с невероятен интелект. За съжаление, неособено умните й родители (Дани Де Вито и Рия Пърлман) я пренебрегват и са твърде заети с еснафския си живот. Когато най-после се съгласяват да я изпратят на училище, я записват в Крънчън Хол, мрачен тухлен затвор, където учениците страдат под властта на директорката Агата Трънчбул (Пам Ферис). Но Матилда намира съюзник в лицето на своята учителка Мис Хъни (Ембет Дейвидс), която забелязва необикновените умения на малкото момиче, позволяващи му да се пребори с несправедливия свят на възрастните.

Филмовият съботен следобед продължава със звездата от риалити шоуто „Мислиш си, че можеш да танцуваш” Катрин Маккормак в  музикалния филм „В ритъма на танца: Революция”. От 15.00 ч. четвъртата част на култовата поредица ще отведе зрителите на NOVA в Маями, Флорида. Катрин Маккормак влиза в ролята на Емили – дъщеря на богат бизнесмен, чиято мечта е да стане професионална танцьорка. Емили се влюбва в лидера на група улични танцьори Шон, който се опитва да привлече вниманието на спонсори, с надеждата те да финансират танцовите им представления. Едно разкритие обаче коренно ще промени отношенията между Емили и Шон.

Не пропускайте развръзката на семейната лента „Матилда“ от 13.00 ч. и на музикалния филм „В ритъма на танца: Революция” от 15.00 ч. днес по NOVA.