Шеф Манчев е смаян от размера на кухнята и богатия асортимент, който предлага семейно заведение в Симитли

В епизода на „Кошмари в кухнята“ тази вечер шеф Манчев ще се притече на помощ на собствениците на семейно заведение в град Симитли, където го очакват много изненади и емоции. През какви премеждия преминава екипът на заведението и какво истински шокира кулинарния експерт, припомнете си тази вечер от 20.00 ч. само по NOVA.

Илия и съпругата му Камелия са собственици на кафе-бар и детски парти център „Релакс“ в Симитли. По професия тя е учителка, а той – оператор машини. През 2011 г. семейството им преминава през голямо изпитание – Илия претърпява тежка трудова злополука и остава инвалид, макар и твърде млад. Двамата не се предават и през 2017 г. решават да се заемат с управлението на собствен бизнес. Илия поема главната роля и помага с всичко – готви, сервира, докато жена му преподава. Концепцията на заведението предполага основната клиентела да е през деня и когато има организирани рождени дни. Въпреки всички усилия на управителите, те работят без печалба. Освен това, когато има повече работа, готвачката не може да се справи и поръчките се бавят.

След пристигането си шеф Манчев установява, че визията на менюто е добра, но съдържанието – не. Използват се замразени продукти, рецептите се променят в движение, някои от ястията се поднасят полуготови, а месото и зеленчуците на скара се оказват приготвени на тиган. Кулинарният гуру е изумен от контраста между малките размери на кухнята и множеството предлагани ястия. При няколко поръчки наведнъж настъпва хаос и напрежение, защото няма достатъчно място за бързото им приготвяне. Готвачката и сервитьорката не са наясно какво от менюто е налично и това допълнително изнервя клиентите, които се оплакват от дългото чакане.

Ще успее ли шеф Манчев да насочи в правилната посока собствениците и заведението им, вижте в епизода на „Кошмари в кухнята” – тази вечер от 20.00 ч. само по NOVA.