Гледайте следващия епизод на криминалната поредица този петък от 22:00 ч. по NOVA

Интересен, заплетен и многопластов сюжет, в който зрителите могат да очакват неочакваното – това е само част от магията на сериала. Криминалният психолог Росен Йорданов работи по идеята на най-новата поредица на NOVA – „Отдел Издирване” заедно със сценариста Александър Чобанов. „В отделни случаи, които са засегнати сме се старали много да се придържаме към реалността, защото аз не веднъж съм казвал, че в криминалната работа реалността винаги е по-интересна от това, което човек може да си представи. Искам да отбележа приноса на Васил Миладинов, Васил Ризов, Кирил Здравко и Радослав Шарков, които помогнаха с историите, които ни разказаха, и да се получи онази автентичност, от която всеки един добър сериал има нужда. Колкото по-истински са историите, толкова са по-невероятни”, казва той в "Здравей, България".

По следите на престъпниците в новия сериал „Отдел Издирване”

Един от акцентите, на който се обръща внимание в поредицата, са отношенията между служителите на реда. „Още в първите серии стана ясно, че в „Отдела” са като едно семейство и си помагат извън активната си полицейска дейност. Смятам, че това е друго нещо, което ги отличава от останалите – близостта, сърдечността, солидарността между тях”, допълва Йорданов.

Старта на „Отдел Издирване” впечатли зрителите и с майсторското заснемане, което е дело на операторския екип – използвани са нови методи на заснемане, придаващи динамичен вид на картината и качествено изображение на кино продукция. „Визията на сериала е изцяло подчинена на жанра, както и на психологията на нашите персонажи. Тъмнината е съпътстващ фактор в техния живот, в тяхното минало и настояще и именно поради тази причина ние се постарахме да създадем дискомфорт в техния свят. Това сме го постигнали чрез една студенина и единственият начин, по който те получават светлина и топлина, е в техните домове и в отдела като такъв”, казва операторът Борис Славков.

Ана Пападопулу и Александър Чобанов за красотата и загадъчността в „Отдел Издирване”

Цялостната атмосфера на „Отдел Издирване” пресъздава динамичното ежедневие на персонажите и всички трудности, пред които са изправени героите. Процесът по създаването на сериала е чакано предизвикателство. „Атмосферата беше изключително приятна – най-малкото, защото по сериала работиха приятели. Проектът като такъв беше трудоемък, защото снимките се случиха изцяло през зимата – денят беше къс, нощите бяха дълги, снимахме на ниски температури. Пътуването до Сплит също беше сериозен предизвикателство, защото вятърът беше толкова силен, че магистралите бяха затворени – атмосферните условия бяха един от основните проблеми, които срещнахме”, допълва Славков.

Актьорският състав е успял да се справи с трудната задача да влезе под кожата на един полицейски екип с помощта на специалисти. „Актьорите се постараха максимално да се доближат до образите. Искам да отлича работата на консултанта по бойни умения и стрелба Боби Николов”, споделя криминалният психолог Йорданов.

Христо Петков и Виктор Божинов за истинските истории в „Отдел Издирване”

Едно от новите лица на екрана – талантливият актьор Пламен Димов, познат с ролите си в Народния театър, влиза в ролята на Андрей Томов, който първоначално е приет като чуждо тяло в отдела, но много бързо доказва на останалите своите способности. „Чувствам се изключителен късметлия да попадна в този екип, понеже всички, които участват в проекта ми помогнаха много бързо да се адаптирам и бързо се сработихме. Работеше се изключително стегнато и в началото докато се адаптирам вече бяхме заснели първите няколко епизода”, казва с усмивка актьорът.

Той има специално послание за зрителите на NOVA: “Гледайте сериала! Наслаждавайте му се, защото е правен с любов, забавление и с много радост”.

Не пропускайте следващия епизод на "Отдел Издирване" в петък от 22:00 ч. по NOVA.

Повече информация за „Отдел Издирване“ може да откриете в сайта, Facebook страницата и Instagram профила на сериала.