Актьорът и един от режисьорите на новия български сериал разказаха в „Здравей, България” повече за сюжета и автентичността на продукцията

Криминалният сериал „Отдел Издирване” започва на 26 февруари от 21:00 ч. в ефира на NOVA. Броени дни преди старта един две от главните действащи лица на терен разкриха малко повече са връзките между героите и изграждането на сюжетната линия.

„Факторите, които правят един такъв телевизионен или филмов продукт успешен, са добър сценарий, добри актьори,  а ако има и добър режисьор – нещата ще се получат. Тази комбинацията, която се случи по повод сериала „Отдел Издирване”, е сред най-добрите”, каза режисьорът Виктор Божинов.

Елена Телбис – новата звезда в новия сериал „Отдел издирване“

Всичко е свързано с работата на полицаите от „Отдела”, които се занимават не само с изчезнали хора, но и с издирването на престъпници, които са замесени в определен вид престъпления. „Сюжетът е конструиран на базата на действителни случаи и истории с необходимата доза художествена интерпретация. В работата по сериала помагаха много сериозни професионалисти – истински издирвачи и психолози. Те бяха с нас и при изграждането на образите”, допълва Божинов.

„Аз играя старши инспектор Валери Русев. Шеф на „Отдела” е героят на Юлиан Вергов, който се казва Камен Петков, а иначе съм комбина с Елена Телбис – тя е моят партньор в работата. Имаме и ИТ специалист, който помага за част от работата, която е много далечна за моя герой. Сюжетът е много заплетен. Има различен тип издирвания, с които се занимаваме – търсим както изчезнали, така и хора, които да ни помогнат в достигането до информация”, разказва Христо Петков.

Максим Ешкенази: Екипът на „Отдел Издирване” ми гласува доверие да напиша музиката

Всички актьори, които са част от „Отдел Издирване” са минали обучение за стрелба с огнестрелно оръжие.  Петков признава, че въпреки опита му в криминални продукции, е научил много от консултанта на сериала, който е обучил актьорите как да са достоверни дори при влизането си с насочено оръжие в различни пространства.

„Хората, на които това им е работата, живеят с всички правила и своя опит. Всички ние се опитахме да изглеждаме адекватни в ситуациите, в които бяхме поставени.  Влязохме за малко в кожата на професионалистите, които горят в тази работа – това беше сложно, но мисля, че се получи”, допълва актьорът.

Какво да очакваме от новия криминален сериал „Отдел Издирване”

Историята в сериала е инспирирана от действителни случаи, които драматургично са променени. Мотивацията, която задвижва героите, е взета едно към едно от живота.

Сериалите ли са новото кино и как се изгражда успешен криминален сюжет – гледайте във видеото от „Здравей, България”.  Не пропускайте старта на „Отдел Издирване” на 26 февруари от 21:00 ч. по NOVA.