Композиторът разказа в „На кафе” за работата по създаването на музикалната тема на новия криминален сериал и актуалните си проекти

Криминалната поредица, която започва на 26 февруари по NOVA, събира обичани актьори, които ще покажат друга страна на полицейската професия.

„От екипа на сериала ми гласуваха доверие да напиша музиката. Казаха ми: Хайде, да напишеш един филм, докато си в България, щом ситуацията не позволява да имаш концерти. И аз спонтанно се съгласих”, спомня си Максим Ешкенази.

„Отдел Издирване“ е новият български сериал на NOVA

Композиторът и диригент разказва, че очаква старта на новия криминален сериал „Отдел Издирване” в края на февруари. Пътищата на Юлиан Вергов, Ани Пападопулу и Максим са се преплитали и преди във връзка с „Фортисимо Фамилия” и той е сигурен, че резултатът по работата за сериала ще е отличен.

„За мен беше много интересно да видя работата на двамата режисьори Виктор Божинов и Димитър Димитров. Беше важно да общувам с тях и сценариста Александър Чобанов, за да  преценим заедно каква да е музиката. Тя ще е малко по-странна от това, което сме свикнали, но се надявам да отговаря на тематиката на сериала”, допълва композиторът.

Какво да очакваме от новия криминален сериал „Отдел Издирване”

Той разкрива, че всеки един от полицаите в екипа има своя тема. Ешкенази се е запознал със сюжетното действие, за да може промяната в характерите на героите да бъде отразена в музикален план.   

Сред актуалните проекти на композитора и диригент е предстоящия концерт на 14 февруари със Софийската филхармония и „Фортисимо Фамилия”. Той ще влезе в образа на Ромео, а негова партньорка ще бъде младата актриса Радина Боршош. Какво още сподели Максим – гледайте във видеото от „На кафе”.