Гледайте премиерния епизод на кулинарното риалити тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Ден след най-българския празник 24 май „Черешката на тортата“ се завръща с нов сезон. В седмицата на българската просвета първи в кухнята ще се развихри един модерен просветител – учителят-историк Емил Джасим. „Историята е много важна, защото това е връзката с живота преди нас и мостът към живота нататък. Паметта е онова, което ни прави хора!“, категоричен е той.

Специалната задача тази седмица ще бъде продиктувана от литературата. А участниците Емил Джасим, Деси Банова, Симона Халачева, Георги Блажев и Светлин Наков трябва да приготви по едно ястие, вдъхновен от български автор. Например „Рибният буквар“ или „Печена тиква“ на Елин Пелин.

Вълнуваща програма и положителни емоции ще предложи NOVA през лятото

Менюто на Емил ще включва салата от айсберг, краставици, два вида сирена и круши, разядка „Баба Гануш“, основно от бавно печени ребра в марината от сайдер, подправки, олио, мед и сос от нар, а десертът ще бъде кулинарна изненада, свързана със задачата. Той ще посрещне гостите си в дома на свой приятел.

Каква оценка ще получи Емил Джасим за дебютното си представяне в „Черешката на тортата“ и с кое от ястията си ще впечатли най-много своите гости?

Гледайте тази вечер от 20.00 ч. в новия епизод на „Черешката на тортата” по NOVA.

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.