Успешна бизнес дама и организатор на събитието разказа в „На кафе” какво да очакват посетителите на 26 юни

TED е платформа за споделяне на идеи и съществува от над 35 години в световен мащаб. Толкова е успешна, че с годините вече над 4000 организации по света правят такива събития – те се наричат TEDx, а у нас предстои TEDxVitosha.

„Всичко се случва според правилата на TED – каним български и международни лектори от различни области, години, пол, раса, сексуална ориентация и т.н. Всъщност TED дава сцена на различията, полет на фантазията – това е енергия, която веднъж като те зарази, впоследствие не те напуска”, обясни Комитова.

На TED конференциите лекции са изнасяли някои от най-интересните и успели хора. Сред тях са Ал Гор, Илън Мъск, Травис Каланик, Моника Люински, а също и хора, които не знаем, че съществуват преди изявата им там.

Кои са най-добрите състезатели на FIFA в България?

„Хората разказват както за успехите, така и за провалите си, защото от тях научаваме повече. Тази година нашият екип от куратори единодушно стигна до заключението, че темата „Да бъдеш или да не бъдеш” е много подходяща за последните петнадесет месеца, които изминаха”, допълни органозаторът.

На 26 юни, събота, в София хора с разнообразни професии и опит ще вземат участие в TEDxVitosha. Сред тях са българи, които са постигнали успех зад граница, но ще дойдат специално за събитието, за да споделят опита си. Изненадващи ще са не само историите от сцената, но и игрите и предизвикателствата за публиката.

Сред популярните дами, които ще говорят са Силвия Лулчева, Милена Фучеджиева, Дора Иванова, а сред господата това са Димитър Тончев, специалист по изкуствен интелект, Виктор Пенев, който ще засегне темата за това как да подбираме с какво се храним.