С висок резултат дебютира и документалната поредица „Да хванеш гората“

Със завидна преднина пред конкуренцията, NOVA успешно стартира две предавания в следобедния часови пояс на неделната си програма -  „На фокус с Лора Крумова“ и „Да хванеш гората“. Още с появата си в телевизионния ефир новите авторски формати на утвърдените журналистки Лора Крумова и Галя Щърбева дадоха сериозна заявка за качествено публицистично съдържание през есенния сезон.

С драстично по-висок резултат, „На фокус с Лора Крумова“ успява да преодолее конкуренцията както на утвърдени заглавия, излъчвани от години в този час, така и на други стартиращи проекти. Според официалните данни, постигнатият аудиторен дял от 24,4% сред зрителите в активна възраст (18-49 г.), е не само най-високият сред всички телевизии в България по това време, но и с огромна разлика пред основните конкуренти.

С огромна преднина пред втората по гледаемост телевизия, документалната поредица „Да хванеш гората“ също направи своя дебют вчера. Новото предаване на NOVA е категоричният избор на зрителите в активна възраст (18-49 г.) с аудиторен дял от 23,6%.

 

Представената от Галя Щърбева история на едно 25-годишно момиче, отказало се от кариера в Австралия, за да се завърне в селото на своята баба, е проследена от почти една четвърт от всички зрители в неделния следобед.

Снимки: NOVA/Красена Ангелова