Гледайте фантастичния приключенски екшън, тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.

След първите два филма за „Железният човек“ и „Отмъстителите“ Робърт Дауни Джуниър за четвърти път се превъплъщава в ролята на милиардера индустриалец и изобретател Тони Старк и отново влиза в костюма на супергерой, спасяващ света. Гуинет Полтроу вече не е само негова секретарка и дясна ръка, а официално е гаджето на шефа на фирмата. Макар премеждията с другите герои от комиксовата вселена на "Марвъл" да са вече зад гърба му, Старк все още води вътрешна борба, за да определи къде свършва Железният човек и къде започва собственият му живот. Бронята заема толкова важна част от съществуването му, че започва да влияе на всеки аспект от живота му, дори на взаимоотношенията с неговите най-близки и доверени хора - полковник Джеймс Роудс (Дон Чийдъл), бодигарда и шофьор Хепи Хоган (Джон Фавро) и любимата жена Пепър Потс.

Докато Тони си почива след поредното спасяване на родния му Ню Йорк от тотално унищожение, се оказва, че личния му свят е унищожен от враг с безгранична власт. Сър Бен Кингсли, носител на „Оскар“ за ролята на Ганди, е новият злодей – Мандарин, който заедно с лудия учен Олдрич Килиън (Гай Пиърс) се опитва да разруши всичко, което Старк е успял да създаде. Целта му е да превърне живота му в ад.

Старк ще трябва да открие начин не само да оцелее, но разчитайки на своята находчивост и инстинкти, ще се наложи да защити и най-близките си. Ще успее ли героят да си отговори на въпроса, който тайно го измъчва  - човекът ли прави бронята или бронята създава супергероя? Ще успее ли да се справи със сложната ситуация по време на решителния сблъсък с новия си враг?

Не пропускайте развръзката на екшън-фантастиката „Железният човек 3“ тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.