Според пътешественика играта е физическа, социална и стратегическа, която е важна и много подценявана от повечето участници

Отпадналият от този сезон „Игри на волята: България“ пътешественик и стратег Верислав Туджаров признава във визитката си, че е пристрастен към свободата. Наложи се той да напусне предаването, но не след оспорвана битка, а заради пневмония, която се налага да лекува. В студиото на „На кафе“ страстният фен на игрите и предизвикателствата споделя за битките на и извън терена по време на предаването и след риалити формата. Какви са емоциите, през които преминава и какви изводи и равносметки си прави след края на предаването.

Кремена отстрани Елизабет в ожесточен дуел

„Все още не съм тренирал активно, но мисля, че вече съм добре. Всъщност пандемията ме доведе обратно в България. Когато започна да се развива пандемията в Китай, аз бях в Тайланд, а когато тя се прехвърли в Европа, аз бях в Лаос. По това време положението в Италия беше доста страшно и местните хора в Лаос, когато се срещаха с европейци като нас се пазеха. Не можех да повярвам, тъй като преди това беше обратното. Когато се прибрах в България, естествено бях в карантина, тъй като се прибирах от Азия и тогава видях рекламата за записване за участие, но беше за втори сезон на „Игри на волята“. Тогава не се записах, а само го следях по телевизията, но си казах ако още продължава пандемията ще се подготвя и ще участвам. Дойде края на годината и все още бяхме в пандемия и тогава реших да се пробвам. Започнах подготовка и мислех, че ще ме изберат, тъй като познавам хората, които се записват за участие в подобни предавания. Те са спортисти, големи и силни, докато аз съм доста различен от този типаж. Хора като мен с моята идея за игра не са чак толкова много. Мислех, че това ще се хареса на продуцентите, който търсят разнообразие и ще разчупят по този начин играта. Почнах да тренирам рано всяка сутрин и през това време гледах редовно „На кафе“, затова и всички вие сте част от процеса“, разкрива мотивите си да се включи в предаването Туджаров.

Семира от „Игри на волята: България“: С Туджаров бяхме много близки още от кастингите

„Започнах раздвижване с йога. След което с жилетка с 10 кг тренирах силови упражнения за кастингите. Излизах навън на лостове, след това плуване и тичане, а на финала решавах пъзели. Също така хвърлях брадви, разхождах се с тръба с топче на нея и всякакви упражнения, които съм виждал в предаването. Оказа се, че трябва да редиш от тези пъзели с картинки, както прави Неделчо. Станахме много близки с него, но след предаването. Преди да започне излъчването имахме едно събиране, заговорихме се и тъй като нямаше къде да спи го поканих у дома. Говорихме почти цяла нощ за стратегии, като си споделяхме истории от неговото и моето племе. Не знаехме какво се случва преди това, но след предаването си станахме близки“, разказва за тренировките в домашни условия и за приятелството с друг от участниците.
„За физическата част не успях да се подготвя напълно. Тази година игрите бяха много по-тежки, в сравнение с предишния сезон. Повечето от другите състезатели са атлети, но гладът също ме мъчеше, въпреки че се бях подготвил и за него. На „Дивата река“ наистина ядяхме само джанки и намерихме див лук. В началото беше и доста студено, а лошото е, че всъщност имаме само тези екипи, с които сме облечени“, споделя за какво не е бил подготвен стратегът.

Верислав Туджаров: Отпаднах нелепо от „Игри на волята: България”

„Това е уникално приключение, което няма как да преживееш в нормалния свят. Изолацията, напрежението преди игрите, взаимоотношенията с този тип хора, които няма как случайно да срещнеш – всичко това е в основата на „Игри на волята: България“. Разделям играта на 3 вида: физическа, стратегическа, която е важна и много подценявана и третата част е социалната. Почти всички играчи имат някаква стратегия, но ги е страх да си го признаят. Аз исках да я покажа на зрителите и те да са навътре в играта и да знаят какво се случва в действителност. Още в началото когато си говорихме с Вальо и Семира им казах, че искам всичко да е пред камерата и да се вижда и те бяха съгласни с това“, разкрива емоциите си от играта Туджаров.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.