На крачка от финала рапърът Тото изненада всички зад любимата маска на Камъкът

С грандиозно шоу бе отбелязан полуфиналът на третия сезон на най-мистериозното шоу в телевизионния ефир - „Маскираният певец“. Седмица преди дългоочаквания финал, зрителите видяха лицето под маската на един от най-любимите герои – Камъкът. На четвърто място в епичната надпревара се класира рапърът Йонислав Йотов, известен като Тото. Той отново демонстрира забележително присъствие на сцената с изпълнения на „I Wanna Be Your Slave” на Måneskin и с хита на Genesis „I Can’t Dance”. 

Топ следователите Алекс Раева, Марта Вачкова, AZIS и Владо Пенев бяха истински затруднени през целия сезон с разкриването на образа, а тази вечер останаха без думи след като симпатичният Камък свали тежкия костюм. Последните им предположения сочеха към актьорите Александър Сано и Наум Шопов и писателя Георги Блажев.

ГАЛЕРИЯ: Дванадесети епизод на "Маскираният певец" - сезон 3

„Миналата година бях на тази сцена за един път и ме познаха веднага, но тази… Благодаря много за подкрепата на всички. Зная, че ако по-рано бяхте разбрали, че съм аз, нямаше да съм тук сега. Много съм благодарен и на целия екип на това невероятно шоу. Много исках да участвам в него и благодаря, че сбъднахте една мечта“, сподели Тото, след като свали маската.

Четиримата полуфиналисти - Носорогът, Камъкът, Гъбарко и Госпожицата, изпълниха по две песни в дванадесетия епизод на мистериозното предаване. Всяка от маските бе подложена на тежък разпит лично от звездните следователи. Алекс Раева, Марта Вачкова, AZIS и Владо Пенев имаха по две минути, за да измъкнат ценна информация от тайнствените герои. Въпреки завоалираните отговори, Панелът все пак успя да събере достатъчно важни данни за популярните личности, скрити зад атрактивните костюми.

Алекс Раева: Моите козове са движенията и уликите!

На сцената отново се завърна герой от минал сезон на „Маскираният певец“ – Очите. Под специалната гост-маска този път се криеше не Поли Генова, а актьорът Мариан Бачев. Експерт-детективите заподозряха, че под костюма може да са актьорите Георги Низамов и Влади Априлов или телевизионният водещ Драгомир Драганов, но бяха далече от истината.

„Много се радвам, че не ме познахте. Не участвам в риалити формати, но този е по-специален за мен и нямаше как да откажа на поканата на Маги Халваджиян“, каза Мариан Бачев.

Падна десетата маска в третия сезон на „Маскираният певец“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Носорогът първи щурмува сцената с песента на Tesher x Jason Derulo - Jalebi Baby. Песента е продуцирана и изпята за първи път от канадския рапър и продуцент Tesher и след големия успех е пуснат ремикс, в който се включва и американския изпълнител Jason Derulo. Парчето е с невероятно закачлив припев и според Tesher целта му е била да създаде музика, на която всеки да може да се наслади, независимо от езика и произхода. Успехът на песента показва, че хората не само са отворени да слушат нова и различна музика, но имат реална нужда от нея.

Гъбарко се впусна в музикалния дуел с песента I Kissed A Girl на Katy Perry. С дебютния си хит изпълнителката се превърна в една от най-големите поп звезди в света. Противоречивата песен, с текст изпълнен с намеци, в които тя казва, че е целувала момиче и й е харесало се оказват формула за успех. Пери споделя, че се е вдъхновила от спомени за приятелствата й като тийнейджърка , а не от сексуалната й ориентация. Парчето става №1 и Katy печели номинация Grammy за най-добро женско поп вокално изпълнение.

Камъкът демонстрира забележителни вокални способности с песента I Wanna Be Your Slave на Måneskin. Парчето на италианската сензация от Апенините е от втория албум на групата и дебютира директно в Топ 10 за сингли в Обединеното кралство. Видеото към клипа на победителите от Евровизия е изключително провокативно и представя еротично воайорско шоу, в което забранените желания стават реалност.

Госпожицата изпя великолепното парче на Radiohead – Creep. Песента е записана през далечната 1992 г за дебютния албум на групата, като в началото не постига успех в класациите, но година по-късно нещата коренно се променят, когато започва интензивно да се върти по колежанските радиостанции в Америка и се превръща в класика. В началото определят песента като прекалено тъжна, и вокалът Том Йорк признава, че винаги е имал някакви проблеми с песента и често я премахва от листа в концертната програма на групата. Песента играе важна роля в сцена от филма „И заживели щастливо след това“ редом до Джони Деп и Шарлот Генсбург и сцената, в която звучи се превръща в неофициален клип на песента.

Тази вечер гост-маска е Очите, която ще изпълни песента на примата на българската сцена Лили Иванова – „Ти дойде“. Песента е по текст на Явор Кирин, а музиката е написана от Красимир Гюлмезов. С изпълнението на тази песен Лили Иванова винаги омагьосва публиката си, тъй като успява да достигне до душата на всеки, да го разтърси, да извика и провокира спомени, от които да настръхнеш. Това е песен за любов, страст, наранена душа и за голямата любов, предизвикваща тъга и скитаща се бездомна по света.

Под атрактивния костюм на Очите се оказа актьорът Мариан Бачев

Втората песен, която Носорогът избра да изпълни е хита „Жива рана“ на Слави Трифонов. Песента е една от най-красивите и емоционални песни на Слави, като текстът й е смислен, дълбок и докосващ. Не е тайна, че парчето, което е част от албума „Новите варвари“ е на европейски музиканти и в нея се говори за разрушителната любов, която води до болка и себеомраза, причинени от изневяра.

Гъбарко демонстрира забележителни вокални способности с песента Zombie на The Cranberries. Големият хит на рок бандата е първото парче от ирландска рок група, което преминава границата от 1 милиард гледания в платформата You Tube. Песента е от албума от 1994 г. No Need to Argue и разказва за бомбения атентат, извършен от Ирландската републиканска армия в Уорингтън през 1993-а, предизвикал смъртта на две деца. Вокалистката Dolores O’Riordan казва, че песента е за ирландската борба за независимост, която изглежда продължава вечно. Има около 56 кавъри на парчето и сред най-успешните се нареждат дрезгавия глас на Майли Сайръс, групата Bad Wolves и дори рапъра Eminem.

Камъкът накара всички да танцуват и да се присъединят към партито с хита на Genesis - I Can't Dance. Песента изпята от Фил Колинс е написана под влиянието на композицията на пънк-групата Should I Stay Or Should I Go. Бас-китаристът Майк Резерфорд измисля китарния риф, докато гледа реклама на Levi’s, в която звучи песента наThe Clash. Песента е от последния четиринадесети албум на групата с Фил Колинс, след който нейният барабанист и вокалист се отдава на самостоятелна кариера.

Госпожицата разтопи сърцата на публиката и обърка напълно панела с песента на Галена „Къде беше ти“. В сърцераздирателното парче на пайнерката пее за мъката си от любовния си живот, който само отстрани изглежда идеален. Текстът е написан от Мариета Ангелова, а музиката е на Меди и Александър Асенов.

Следващата седмица предстои пищен финал на третия сезон на „Маскираният певец“. Финалистите, които зрителите определиха, са Госпожицата, Гъбарко и Носорогът. Кои песни ще изберат да изпълнят? Коя маска ще грабне триумфалната победа? – зрителите ще разберат следващата събота (4-и декември) от 20:00 ч. по NOVA.

Снимки: NOVA/ Красена Ангелова

Повече информация за „Маскираният певец“ можете да откриете на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто. Припомнете си и най-забавните моменти от миналите сезони на „Маскираният певец“ в канала на предаването във Vbox7.com.