Гледайте премиерния епизод на кулинарното риалити тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Седмицата започва с журналиста Михаил Дюзев, който ще потърси пресечната точка в готвенето. Водещият на сутрешния блок на Дарик радио, пленяващ аудиторията на NOVA не само със сините си очи, но и с точните си коментари, ни позволява да влезем в дома му и ни допуска в личното си пространство. Той решава да направи меню, инспирирано от Италия, в което събира различни ястия, свързани с любими за него хора - партньорката му Ани и майка му.

Гостите ще имат възможност да опитат антипасти, с прясна зелена салата, последвани от топло предястие - известната пармиджана ди меландзане. За основно ястие ги очаква – телешко осо буко (популярно за Рим ястие, известно като кокал с дупка), а десертът е типичното италианско тирамису, с малини, отгледани в градината му.

Шеф Манчев: Храната е преживяване и емоция

Мишо отива на пазар в близко малко магазинче, известно с пресни и качествени продукти и внимателно подбира покупките си. Майка му е успяла да предаде на сина си, любовта си към подправките, билките и зеленчуците, които сама отглежда в градината си.

Водещият вдига високо летвата с перфектно подредена маса, но по каква причина избира да подчини менюто си на темата Италия и с какво го е впечатлила страната, ще разберете, като гледате епизода в понеделник вечер.

„Черешката на тортата“ се завръща с нови кулинарни вдъхновения и отлично настроение

„Храната е средство да се събират хората, да се опознават и да се забавляват“, споделя журналистът Сибина Григорова. Докато според оперната певица Дарина Такова, вечерята е стилно организирана, с внимателно подбрана колекция от вина, която създава рамката, докато истинската картина са ястията, приготвени от домакина.

Кой ще заеме първото място и ще си тръгне с плакета от шеф Манчев, не пропускайте да проследите в новите епизоди на „Черешката на тортата“ от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.