Българските зрители ще продължат да се наслаждават на мачовете от най-престижното клубно състезание в каналите от пакета DIEMA XTRA и платформата PLAY DIEMA XTRA

Нова Броудкастинг Груп придоби изключителните телевизионни права за излъчване на Висшата лига в България за следващите три сезона, считано от 2022/2023 до 2024/2025 година. Българските зрители ще продължат да се наслаждават на силните емоции, които най-престижното клубно състезание предлага, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

„Щастливи сме да обявим, че Нова Броудкастинг Груп отново спечели правата за излъчване на мачовете от най-високото ниво в английския футбол. Това е потвърждение за трайния ангажимент на компанията да  предоставя първокласно и разнообразно спортно съдържание на българската телевизионна аудитория“ – коментира главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Дирк Геркенс.

„Висшата лига има удоволствието да обяви новото си партньорство с Нова Броудкастинг Груп в България. Компанията осигурява отлично отразяване на Висшата лига от много години и феновете могат да очакват мачове на живо повече от всякога“ – заяви главният медиен директор на Висшата лига Пол Молнар.

Футболните почитатели ще могат да проследят всички срещи от Висшата лига, като броят на излъчваните мачове ще се увеличи до 380. Всеки от тях ще бъде придружен от студийна програма с анализи и коментари. В програмата на DIEMA XTRA ще бъдат излъчвани и традиционните обзорни и магазинни предавания, токшоута и рубрики, посветени на най-гледаната спортна лига в света.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света.

Информация за DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA

Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.

DIEMA XTRA включва ексклузивни спортни събития като българското футболно първенство, мачовете за Купата на България, английската Висша лига, Купата на Лигата на Англия, германската Бундеслига, френската Лига 1, Формула 1, баскетболните срещи от НБА, испанската баскетболна лига, континенталната хокейна лига, зрелищни бокс турнири и още много интригуващи първенства, обзорни и магазинни спортни предавания, токшоута и коментарни студиа.

Информация за Юнайтед Медия

Юнайтед Медия е водеща медийна компания в Югоизточна Европа, част от Юнайтед Груп, с 5 национални телевизионни оператора, над 50 платени телевизионни канала, много успешно дигитално портфолио, предлагащо 28 уеб портала, 8 вестника и списания и 5 радио станции.