„Царят на пъзелите“ и най-големият стратег отпадна на метри от финала и се класира пети в състезанието

Преди да влезе в „Игри на волята: България“, създателят на най-популярния български анимационен сериал „Българ“ си подготвя предварителен списък с идеите си за стратегии, с които да се класира напред в състезанието.

Стратимир от „Игри на волята: България“: Ако можех да започна играта отначало, нямаше да бъда така мълчалив

„Нищо не съм писал напразно. Преди да напиша трактата със стратегиите си, прочетох поне 10 други. Всички военни трактати, които хората знаят, бяха изчетени от мен. Извадих най-добрите подточки, които мислех, че ще ми помогнат. И си ги написах в мой личен трактат. Една от точките, която спазвах постоянно, гласеше: „Хвали другите! Гали им Егото!“. Стратегията ми беше да се сприятеля с всички. Така стигнах до финалната права. Там, където вече нямаше стратегия, просто отпаднах“, разказва Неделчо.

За финалната битка

„Във финалната битка най-важна беше концентрацията. Не се подготвих изцяло. Сега видях, че не съм обърнал достатъчно внимание на това. По принцип съм нервак. Яд ме е, че отпаднах, но го приех. Отидох да победя в тази игра. Исках да надвия всички. Отпаднах на финалната права. Според мен всички влизат за победа, но в момента, в който отпаднат, те се пренастройват и казват: „Аз взех моралната победа!“. Аз не приемам неморалните игри. На хората, с които влязох в коалиция и обещах да не ги предам, това и направих. За мен това е моралната игра. Иначе използвах всичките си оръжия срещу тези, които играеха срещу мен“, допълва той.

За отношенията му с Мани

„Всички ми бяха много приятни като личности, приех приятелски Мани от самото начало и много се смяхме заедно. Имали сме и хубави, и лоши моменти. Но с нея от втората седмица си влязохме в откровена коалиция. Всички го правят, но аз държах да го обявя. Зрителите да знаят, че играта се играе по този начин. Някои не могат да го кажат за разлика от мен“, признава той.

За решението да участва в „Игри на волята: България“

„Като всички зрители, докато гледах състезанието миналата година от дивана, си казвах, че съм по-добър от участниците и ще го докажа. Естествено, когато излязох на арената, видях колко по-трудно е всичко. Откакто се помня редя пъзели. Това ми е първият подарък за рождения ден, който исках. От 6-7-годишен, че и по-малък. Оттогава си редя и смятам, че просто е въпрос на тренинг.“

Борис: В „Игри на волята“ съм 100% човекът, който съм навън

Най-емоционалният момент – победата над Рабухчиев

„Любимата ми битка, която нарекох „Давид срещу Голиат“, в началото започна отчайващо. Добре, че успях да се добера до пъзела“, споделя Неделчо.

За феновете и коментарите

„Участниците от този сезон сме като рок звезди. Спират ни постоянно и навсякъде. Не съм се докосвал до подобна слава с „Българ“. Нямам нищо против. Харесва ми, снимам се с всички. Знам, че ще отшуми“, допълва той.

Елизабет: В „Игри на волята: България“ влязох на война, но открих приятели

За живота след шоуто

„След излизането ми от състезанието се прибрах в Несебър и се изолирах. Седях си в нас. През деня си рисувах анимации, вечер гледах епизодите. Любимата ми жена, с която се разделих при влизането ми в шоуто, ми каза само, че е гледала пилотния епизод, в който спечелих капитанската битка, и че няма да може да го гледа. Това беше“, разкрива Неделчо.

Още много любопитни истории от живота на Неделчо, гледайте във видеото.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.