Криминалната поредица спечели ново отличие за най-добър сериал на Мадридския филмов фестивал

Форумът е сред най-престижните в Европа и в него ежегодно участват влиятелни европейски кинотворци.

„Отдел Издирване” беше избран за най-добър сериал в Мадрид на един от квалифициращите фестивали за най-големия сайт за кино – IMDb.

„Това е едно признание за добре свършен труд, защото България със сигурност не е държавата с най-високи бюджети и възможности, но пък ние дадохме всичко от себе си”, сподели актрисата Ана Пападопулу, на която е поверена главната женска роля в криминалния сериал.

„Всеки, който започне да прави един продукт, се надява и го прави с надеждата да бъде оценен и извън България. Но при нас това се случи и това е неизмерно щастие”, разкрива изпълнителният продуцент Александър Христов.

Сериалът вече има редица награди. Но зад всеки успех стоят и предизвикателства.

„Предизвикателство беше да съберем всички тези много добри актьори. Предизвикателство беше да напишем една хубава история”, допълни той.

„Отдел Издирване“ продължава да жъне международен успех. А инспектор Камен Петков и старши комисар Ралица Петкова вече са любимци и извън България.

„Тя е много силна жена, това много ми харесваше. Освен това, аз съм го казвала и друг път – аз съм мечтала да бъда полицай. И за мен беше интересно да изиграя толкова силна, толкова борбена жена, която е преминала през такива препятствия. Когато си вложил толкова много усилия, искаш това нещо да се развие. И има всички предпоставки да се случи”, категорична е Ана Пападопулу.