Гледайте „От страната на Бог“ на Бъдни вечер и „Глътка Мавруд“ на 25-и декември – след централната емисия новини на NOVA

Специални издания ще предложи „Темата на NOVA“ по време на най-светлите семейни празници. Навръх Бъдни вечер и 25-и декември Благой Цицелков и Анна Ангелова ще разкажат две истории за вяра, смирение, традиция и наследство.

Първата история в „Темата на NOVA“ ще разкажат журналистът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев. В „От страната на Бог“ те ще срещнат зрителите с три жени – журналист, моделиер и медицинска сестра. Това, което ги обединява, са вярата и изборът за духовно прераждане. Трите жени с различни професии, опитали от благата на светския живот, избират да станат монахини. Какви въпроси си задават те и какво ги е накарало да се отделят в тишина и съзерцание, не пропускайте да разберете на 24-и декември, веднага след централната емисия новини.

На 25-и декември Анна Ангелова и операторите Мартин Младенов, Светослав Миков и Станислав Илиев ще потърсят историята на сорта грозде Мавруд, който траките са оставили като наследство на България преди хиляди години. Днес той продължава да расте единствено по нашите земи и да бъде част от бита и духовността ни. Българският Mавруд се превръща в символ на традиция и наследство, който се отличава със своя характер и дълбочина. Какво е необходимо, за да бъде превърнат сортът грозде във визитната картичка България, не пропускайте да разберете в „Глътка Мавруд“.

Гледайте „От страната на Бог" и „Глътка Мавруд“ в „Темата на NOVA“ на 24-и и 25-и декември, веднага след централната емисия новини.