Финалистът бе един от най-колоритните играчи в третия сезон на хитовото риалити „Игри на волята: България“

Стратимир споделя в студиото на „На кафе“, че от „Игри на волята: България“ е научил два урока. Единият е, че търпението е много важно не само в игрите, но и във взаимоотношенията с хората. Другият урок е, че си струва да бъдеш себе си. Трябва да си директен, искрен и да не изневеряваш на себе си. Признава, че е суетен човек и първото нещо, което е направил след като е излязъл от формата е да се обади на фризьора си и да си запази час.

„Мина доста време от участието ми в „Игри на волята“, но всеки път, когато гледах клипа с анонса, настръхнах няколко пъти. Той представя напълно достоверно участието ми във формата“, признава участникът.

„Предаването остави незабравим спомен и напълно оправда очакванията ми. Исках да вляза, да се представя добре, да се запозная с готини и интересни хора, и точно това се случи. За мен беше важно да оправдая очакванията на хората, които ме познават преди това“, допълва Стратимир.

За подготовката преди участието му

„Аз тренирам и тичам. Малко си промених тренировките, така че да мога да издържа на високо темпо. Изгледах миналия сезон, но не съм решавал хиляда пъзели. Но бях сигурен от нещата, които правя по принцип, че ще се справя в ситуациите. Бързо се уча, адаптивен съм и бях сигурен, че ще се справя“, споделя в „На кафе“.

„Знам, че има и негативи, но това, което бих искал да постигна, го направих. Позитивите са повече когато ги поставя на кантара. Разпознават ме по улицата и ми казват, че съм един от фаворитите“, коментира, че се е чувствал подготвен за периода след излизането му от формата и приема като плюс известността.

Паулина: Срещнах любовта на кастинга за „Игри на волята: България“

За приятелството му с останалите участници в шоуто

„Близък съм с готините хора от „Игрите“. Имам доста приятелства, които ми останаха от предаването. Например с Неделчо, Морунов, Симеон, Паулина, Елизабет… Горилата Туджаров ми е като брат. Може да изпусна някой, но поне с половината от играчите комуникираме. Неделчо ми дойде на гости за една вечер и остана за четири дена, защото колата му се счупи. Сутрин става, тръгва си и след малко ми звъни, че е закъсал на някое кръстовище. Спасяваме го, отива на сервиз и на следващия ден е на малко по-далечна дистанция. Последният път беше на 10 км от Варна, но вече бях свикнал“, разказва перипетиите и забавните приключения с Неделчо.

Неделчо от „Игри на волята: България“: Стратегията ми беше да се сприятеля с всички участници

За личния му канал за фитнес съвети

„Бил съм дълго време от другата страна. Бях на 25 кг и с всички оправдания за състоянието ми, за това да не съм във форма. Наясно съм за начина на мислене. Това, което хората трябва да осъзнаят, че да променят тялото си, а това се прилага към всички други аспекти в живота, е че първите стъпки са много трудни. Трябва да се минат, да се придобие правилния навик, за да стават нещата лесни. Първият месец когато започваш да тренираш, всеки тръгва надъхан, но трябва да изтърпиш и да преодолееш лошия навик. Лош навик лесно се придобива, но добър навик изисква време. След месец или два, ще започнеш да тренираш редовно, да се храниш правилно и дори сега на мен ми става гузно ако не отида на фитнес. За обикновен човек три дни в седмицатада спортува е напълно достатъчно. Аз ходя всеки ден, но това го правя от години. Всичко зависи какви са ти целите. Не може само с ограничаване на храненето и без тренировки. Ако става дума за това как изглеждаш, водеща е храната, защото и с малко тренировки, ще имаш резултати“, дава своите съвети за добра форма фитнес консултантът.

​Стратимир от „Игри на волята: България“: Ако можех да започна играта отначало, нямаше да бъда така мълчалив

За трансформацията от дебело момче в мускулест мъж

„Израснах в Канада, като отидох в страната на 7 години. Реално животът там е много по-статичен. Тук в България се движа много повече. Завърших Университет в Англия и се завърнах в Канада да работя. Животът ми бе да се събудя, да отида на работа и да се върна. Хапвах бургер, играех на видео игри и си лягах. Следващият ден отново същото. И след 10 години се мразиш. Аз през целия си живот съм бил дебел. Също така и като малък. Животът там е свързан с бургери, донати, ребра и хотдоци… Спортувах, но имам и по-бавен метаболизъм. Когато се върнах започнах да изграждам този образ за мен. Реших, че не трябва да изглеждам така. Преди месец пуснах клипа с трансформацията ми и имаше на сто и петдесет хиляди гледания, което много ме радва. Когато се върнах от Канада, започнах да снимам пейзажи и аз да се влизам в кадър. Изглеждах като кюфте. Първото ми голямо отслабване на 20 кг ми отне около година и половина. Препоръчвам да не се отслабва прекалено бързо, защото не е здравословно. Трябва постепенно да се отслабва и да се градят навици“, коментира Стратимир трансформацията, през която преминава, за да изглежда и да се чувства добре в тялото си.

За адреналина и екстремните селфита

„Това е нещо, което ме влече и го правя с удоволствие. Това, което винаги са ме критикували, е за лошия пример. Според мен, кой е виновен ако някое хлапе отиде на филм и гледа „Бързи и яростни“, а след това катастрофира с колата на баща си? Има петнайсет милиона лоши примера онлайн и не можеш да предпазиш децата от всичко. Всеки си има глава на раменете. Това е нещо, което мен ме кефи и не наранява никой друг. Реално това, което ми харесва, когато споделя някой такъв кадър, е емоционалната и физическа реакция, гледайки тези снимки. Първото ми такова селфи е от Кайро, от най-високия хотел с гледка към Нил, после отидох в Дубай“, разказва за екстремното си хоби Стратимир.

Още много интересни истории от живота на Стратимир, гледайте във видеото.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.