Гледайте епизода на кулинарното риалити тази сряда от 20.00 ч. по NOVA

Домакин на „Черешката на тортата“ днес ще е писателката, добила широка популярност с книгата си за северозападния диалект „Лейди Гергана“, Цветелина Цветкова. Целта й е да накара гостите да се завърнат в спомените от детството и да пресъздаде уюта на дома.

Цвети е родена във Видин, завършила е психология, но не е работила нито ден по специалността си. Има дългогодишен опит в телевизията, където е участвала в създаването на различни предавания, била е асистент режисьор в български сериали, но има стаж и като ПР. 

Амбициозно зимно и ароматно меню с Петър Калчев в „Черешката на тортата“

Забавната писателка, с неподправен с чар и широка усмивка, ще мобилизира кулинарните си сили, а нейн помощник и вдъхновител в кухнята ще е снимката на Дейвид Геън, вокал на Depeche Mode. Цвети е крайно запалена фенка на групата, въпреки че не посреща гостите си в своя дом, а на нейни близки приятели, тя е донесла любими свои вещи, за да направи мястото по-близко до нейното светоусещане.

Цветелина ще предложи уютна вечеря с видински дух и атмосфера, гарнирана с много апетитни изкушения. Залага на семплите ястия, но в менюто й задължително присъства замесен от нея самата домашен хляб. Като предястия на масата ще бъдат сервирани различни домашно произведени туршии от Видин, хумус с чушки и отново руло с тиквички, но по италианска рецепта от майка й.

Необикновена балканска вечеря с Едис Пала в „Черешката на тортата“

Задачата на шеф Манчев тази седмица е супа с аромат на зима. Затова супата, която Цвети приготвя е полезна бомба с витамини от зеленчуци, пъдпъдъчи яйца и ядливи цветя. За основно ястие – телешко бон филе с карамелизирани дюли, а десертът ще е щрудел с ябълки от градината на баща й. Писателката признава, че обича да готви, но не толкова за себе си, а за другите хора. Научила се е да меси хляб и винаги на празници използва възможността да изненадва близките си с прясно изпечена питка.

За кого обича да готви писателката с широка усмивка, каква изненада ще подготви за гостите и как ще оценят представянето й, гледайте тази вечер в 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.