Гледайте епизода на кулинарното риалити този четвъртък от 20.00 ч. по NOVA

Александра Тюркмен е дъщеря на Филип Найденов-Фатик и за първи път тя ще отвори дома си за вечеря, вдъхновена от турските й корени. Фешън дизайнерката, завърнала се наскоро от Ню Йорк, се чувства еднакво добре и зад сцената, и пред нея. Като истински човек на изкуството, тя прекарва времето си между София и американската модна столица. Дизайнерката посреща гостите в нейния дом, който е пълен с антики и екзотични красиви вещи, но сред тях задължително присъстват и нарисувани от нея картини.

Вечеря с духа и атмосферата на Северозапада с Цветелина Цветкова в „Черешката на тортата

Младото момиче съставя естетически издържано меню, базирано на турските й корени. Предястието е чий кюфте в съчетание с ливанска салата фатуш. Задачата на шеф Манчев тази седмица е супа с аромат на зима. Затова Александра решава да приготви лебание. Бялата ориенталска супа, която е любима на баща й, задължително присъства на масата в семейството й. Като основно ястие предстои да сготви тюрк тава, поднесено с гарнитура от пилаф. Десертът е типично турски – баклава с орехи и шамфастък, по рецепта на баба й.

Амбициозно зимно и ароматно меню с Петър Калчев в „Черешката на тортата“

Вечерята е сервирана на автентична ниска маса, край която гостите седят на земята по ориенталска традиция и преминава в откровени разговори.

Ще попаднат ли в страната на „1001 Нощ“ гостите и ще им се усладят ли ориенталските ястия, приготвени от домакинята? Ще присъства ли задължителното турско кафе на масата? Как е истинското име на Александра и какво означава името й на турски, ще разберете в епизода, тази вечер.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.