Александър Сано и 7-годишният Георги Цветанов спечелиха вота на публиката в благотворителния спектакъл „Големите малки“, в който талантливи деца обучиха популярни личности на нови артистични умения

Повече от 7 600 са новите благодетели на УНИЦЕФ, а над 5 800 от тях станаха месечни дарители. Зрителите на NOVA се присъединиха към каузите на УНИЦЕФ в подкрепа на децата в България по време на благотворителния спектакъл „Големите малки“, излъчен на 29-и януари.

В специалния телевизионен формат, с водещи Мария Игнатова и Алекс Раева, осем талантливи деца обучиха популярни личности на нови артистични умения, които звездите изпълниха на живо. Зрителите оценяваха тяхното представяне чрез SMS-и, като по този начин застанаха до УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на българските деца.  Всички събрани средства ще бъдат предназначени за каузите и програмите на УНИЦЕФ в България. 

ГАЛЕРИЯ: БЛАГОТВОРИТЕЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ГОЛЕМИТЕ МАЛКИ"

На първо място в „Големите малки“ се класира актьорът Александър Сано и неговият 7-годишен учител по пеене Георги Цветанов от детска вокална група „Бон-Бон“. Те станаха любимци на зрителите с изпълнение на обичаната песен на Васил Найденов „Сбогом, моя любов“.

11-годишната Ева Ралянкова от школата на „The Center“ превърна шампионките по художествена гимнастика от Олимпиадата в Токио в истински хип-хоп отбор, а Тервел Пулев напусна боксовия ринг, за да се научи да свири на тъпан. Заедно със своя ментор – 11-годишният Кристиян Стоичков и момчетата от ансамбъл „Чинари“, Тервел показа завидни умения на фона на завладяваща хореография.

„Големите малки“: талантливи деца и известни личности – заедно зад каузите на УНИЦЕФ

Музикалният изпълнител Фики Стораро изненада зрителите на NOVA с необичайна роля от пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ“. Негов учител в света на актьорското майсторство беше 11-годишната Биляна Танчева от театралната школа на Албена Михова. 

Водещата на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“ Мира Иванова трогна публиката със завладяващо и нежно изпълнение на песента на група „Тангра“ - „Любовта, без която не можем“. Тя излезе на сцената на „Големите малки“ като истинска певица след уроци при 8-годишната Виктория Петрова от детска вокална група „Бон-Бон“.

Мария и Алекс зад кулисите на дългоочакваното събитие „Големите малки“

Влогърът Андреа Банда Банда „полетя“ с ролкови кънки след усилени тренировки със 7-годишната Натали Балканска от цирк „Балкански“, а музикантът Стефан Вълдобрев потопи зрителите в света на илюзиите след сериозно обучение при 14-годишния Виктор Петков, с преподавател Дани Белев.

Ники Илиев стана от режисьорския стол, за да се изправи пред един от най-големите си страхове – да танцува пред публика. Той успя да преодолее притеснението си и да се превърне за кратко в отличен танцьор на танго, благодарение на 11-годишната Адриана Ваклинова от школата на "Dance station".

В шоуто се включиха и децата от „Бон-Бон“, The Center и Dance Station, както и от оркестър „Чинари“.

Зрителите на спектакъла научиха повече за работата на Детския фонд на ООН у нас – платформата „Подкрепи ме“ за деца със специални потребности; Детските центрове за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“, които помагат на деца, преживели насилие; Семейно-консултативните центрове,  работещи с общности, в които има най-голям риск от изоставяне на деца; Програмата „Стъпки заедно“ за превенция на насилието в училище. Чрез лични истории, които националният посланик на УНИЦЕФ в България Елена Петрова вълнуващо разказа, бяха показани положителните промени в живота на деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ.

Световноизвестната оперната певица Соня Йончева, която е и национален посланик на УНИЦЕФ в България, и българската актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова също отправиха своите послания и споделиха причините, поради които подкрепят УНИЦЕФ.

Всеки може да стане БЛАГОДЕТЕЛ и да подкрепи мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпрати SMS с цифра 5 на 1021.

Фотография: UNICEF Bulgaria/2022/Lilia Yotova

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България.

За УНИЦЕФ

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.