В откровено интервю актьорът сподели за трудностите и хубавите мигове, които предопределят житейския му път

„Като степенувам многото си роли в живота, базисното е, че съм баща. И всичко пречупвам през тази важност. Нагласата ми е, че трябва да помагам и да обгрижвам. Ролята ми в „Лъжите в нас“ ми пасва, макар че героят ми е много различен от мен. Той е бдял над семейството си и бизнеса си, но по начин, по който всъщност ги е разрушавал. Не се изживявам на стожера на фамилията, но в сериала моят персонаж си мисли, че може да върти света. Ролята ми се харесва на хората и е изненадващо различна за мен“, споделя актьорът, на когото е поверена една от главните роли в новия сериал.

Сава пред поредна кризисна ситуация в „Лъжите в нас“

„Подхождам с разбиране и любов към хората. Имам характер на издръжлив човек, упорит и последователен, но съм склонен да съм мекушав в желанието си да разбера другите. От мен хората могат да очакват само добро отношение“, допълва той.

За избора на актьорската професия

„Още в детската градина, съм започнал да говоря как ще бъда актьор. При положение, че няма друг човек на изкуството в рода ми. В училище бях добър по математика и по литература. През главата ми са минавали най-различни професии. Бях приет да уча „Икономика на промишлеността“, а навремето това беше специалността за началници. Когато отидох да се отпиша и жените в канцеларията на тогавашния „Карл Маркс“, ми казаха: „Ама как така? Ти си приет на първо място?“.  Но като разбраха, че ще уча актьорско майсторство, спряха да коментират.“

Бояна продължава битката си срещу Явор в „Лъжите в нас“

За житейските предизвикателства и страховете

„Най-трудните ми житейски моменти бяха през 90-те години. Тогава имахме моменти на физически глад. Заплатата на съпругата ми в театъра беше по-малка от наема в гарсониерата в „Люлин“, в която живеехме. Моята стигаше да платим сметките и да имаме нещо за ядене. Няколко месеца по-късно смениха ръководството на Младежкия театър и ме съкратиха. Известно време бях и без работа. Урокът от онези времена е: „Никога не се отчайвай и не се предавай!“

„Страхувам се да няма война в България и от тоталното разрушаване на нормалните човешки връзки между хората“, категоричен е актьорът.

Повече за отношението на Емил Марков към войната в Украйна, за сродните души и разговорите с Бог, гледайте във видеото.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.