„Сериалът трябва да се гледа много внимателно, защото има много ключови детайли в сцените, които не бива да бъдат изпускани“, категорични са актьорите

Диана Димитрова и Васил Бинев гостуваха в студиото на „Събуди се“, за да разкажат повече за впечатленията от съвместната си работа на снимачната площадка на поредицата, за ролите си в сериала и за взаимоотношенията си в живота.

Може ли Явор да стане още по-опасен за семейството си в "Лъжите в нас"?

„Играли сме заедно в „Откраднат живот“, късометражния филм „Божоле“ и съм много щастлива, че имах шанса да си партнирам отново с него, защото го обичам. Освен като професионалист, но и като човек“, споделя Диана Димитрова.

„Аз влязох в „Откраднат живот“ по-късно – в пети сезон. Първият човек, който ми направи впечатление, беше Диана. Защото стоеше някак встрани от всички колеги. Стоеше подпряна на едно бюро. Само ми се усмихна и толкова. Казах си: „Това момиче сигурно е много сърдито на някой и затова се държи така.“ След това се оказа, че е прекрасен човек. Просто е темерут. И всяка наша среща беше съпроводена с въпроса: „Кога ще напишат сцена за нас двамата?“, разказва Васил Бинев.

„Ако зрителите наблюдават внимателно, има много ключови детайли в сцените. И е въпрос на няколко секунди разсейване, за да се изпусне този детайл, следващите пет епизода да не се разбере нищо. Този сериал трябва да се гледа много внимателно, защото има моменти, които не бива да се изпускат, защото иначе се губи връзката.“

Кръстосан разпит на Ники в "Лъжите в нас"

„Снимахме на минусови температури, което беше и физическо и психическо каляване и вече сме готови за по-екстремни продукции. Лично аз открих, че мога да съм много издръжлива на минусови температури. А нощните снимки са част от работата“, спомня си Диана Димитрова.

„Издръжливостта е част от нашата професия. Но ролята на Диана е много натоварваща. Имаше цикли, в които снимаха до 2.00 или 3.00 часа през нощта, а на другия ден започваха в 8.00 ч. Кога успяват да се подготвят и да си научат текста? Докато при мен беше малко по-циклично. Появявам се в един епизод, след това след още три… Имах повече време да се подготвя“, разкрива Васил Бинев.

Вътрешно разследване в "Лъжите в нас"

„В характера на моя герой Щерю се съдържа заглавието на сериала. Говорят се много лъжи, а по-важното е скритата истина. Кое боли повече и носи повече вреди? Скритата истина или лъжите? Защото ние сме свикнали с лъжите. Те са като паразитите, които живеят в човешкото тяло. Като бижутата – правят ни по-красиви, по-умни, по-мъжествени. Докато скритата истина е като онова чудовище, което се крие в ъгъла, бременее от тези лъжи и ражда нови пълчища. В този смисъл Щерю е носител на една такава скрита тайна, скрита лъжа, която в крайна сметка погубва едно семейство, погубва бизнес и взаимоотношенията между сестри и т.н. Иска ми се да издам финала, но той ще даде отговора на въпроса кое е по-страшно – скритата тайна или лъжата?“, допълва той.

„От страна на моята героиня Ирина предстоят страшни поразии“, разкрива на финала Диана Димитрова.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.