Актрисата коментира удовлетворението да се превъплъти в героинята си в драматичната поредица, както и темите за вярата, традициите и прошката

Днес на Разпети петък репортер на „На кафе“ открива Ирен Кривошиева в „Св. Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя, която доста често ходи със съпруга си в православния храм, но също така пее и в църковния хор.

„Мисля, че ако споделя с хората какво правя и защо го правя, може би и те ще дойдат в църквата. Това ми е идеята да се срещнем тук. Църквата е пътя на знанието. Бог е в нас, но за да научим нещо и да имаме познание как да вървим, можем да го направим само тук. Затова идвам тук в храма, за да се науча на нещо“, споделя актрисата.

Пост, молитва и покаяние преди Възкресение

„Познавате ме добре и знаете, че обичам често да се шегувам. Но ако се нахраним и напием, кога ще ни дойде момента и за нещо по-възвишено? Тялото дърпа човека надолу и това е причината да се изчисти сега, за да може да се вдигне“, коментира Ирен защо според нея е нужно и телесно изчистване освен духовно.

Съдбоносни решения в "Лъжите в нас"

За традициите в семейството

„Боядисах яйца вчера, като ги направих само червени и рисувах върху тях с боички. Някой път меся козунак, но сега ще пропусна, защото нямам настроение да го направя. Може би причината е, че свършиха снимките на сериала и сякаш ми липсва цяла вселена. Между другото в поредицата "Лъжите в нас" също има заложена една интересна притча за блудния син, който се завръща у дома. Има дълбок смисъл, но сякаш повече обичаме смеха“, прави аналогии със сериала „Лъжите в нас“ актрисата.

За противоречивия си образ в обществото

„Била съм хулена в обществото ни, но и Исус Христос е бил хулен и бичуван. Въпреки това е обичал всеки и му е прощавал. Старая се колкото е възможно на всяка хула да отвръщам с любов, да намирам причината в себе си, а не да я търся в тези, които ме хулят. Все още съм в най-голямото си житейско предизвикателство. Трудно е да се създава семейство от хора като мен и това е най-голямото ми предизвикателство. Житейският ми спасител е сина ми Владимир, който мъдър, умен и прекрасен. Той добре знае какво иска от живота, за разлика от майка си и затова често ми дава съвети“, разкрива дали се е чувствала разпъната на кръст от обществото популярната актриса.

Йоана Буковска-Давидова: Сцени в „Лъжите в нас“ сякаш са взети от собствената ми автобиография

За уроците от сериала „Лъжите в нас“

„Трудна ми беше тази роля, защото искам да съм млада, хубава и обичана… всички искат това. А в сериала героинята ми е на възраст, мразена, самотна… Много ми даде ролята и ми беше интересен процеса на работа с всички актьори, които бяха прекрасни. Благодаря на всички, че ме направиха част от този проект."

„Случват се много интересни и забавни моменти и те са част от почти всеки кадър. Често те хваща такъв смях, че не можеш да кажеш и едно изречение. Аз успявам да се концентрирам и да изляза от подобно положение, но прекрасният Орлин е този, който ражда много смях на снимачната площадка", разказва за интересните ситуации зад кулисите на сериала.

Предстои да гледаме Ирен Кривошиева в представлението „Кекс вместо секс“ на 28 април в Пернишкия театър.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.