„Трябва да се опитваме ежедневно да „празнуваме“ живота“ призовава актьорът

За ролята си на свещеник в „Лъжите в нас“

„Тя е поредно предизвикателство за мен. Играл съм няколко пъти свещеници преди това и не ми е за първи път. Това е една от човешките дейности, в които доста често съм се превъплъщавал, а другата е лекари. Специфичното за този свещеник от „Лъжите в нас“ е, че крие тайни, които другите не подозират и предполагат. Да удържиш тайната е част от предизвикателството“, разказва пред репортер на „На кафе“ актьорът.

„В битките, които водя и подобно на героя ми, се уповавам на вярата си и любовта си към Бога. Това е нещото, което може да ни спаси и да намерим упование при всякакви кризисни моменти. Така и при всички кризи, които ни спохождат и сме принудени да се справим, трябва да ги минаваме с чест, достойнство, вдигната глава и много любов“, коментира Владо Пенев темата за битките между тъмната и светлата страна у всеки един от нас.

Съдбоносни решения в "Лъжите в нас"

За ежедневното празнуване на живота

„Философията ми е, че тъй като животът ни е един единствен, трябва да се опитаме да го преживеем максимално пълноценно, по начина по който ние сме си избрали.  Разбира се, че има някаква съдба и предопределеност, но ние сме разумни хора, за да можем да развием живота си и до го проведем по правилния според нашата гледна точка начин. С моите натрупани години съм стигнал до извода, че трябва да се освобождаваме от дребнавостите, ежедневните баналности, които ни заобикалят и да се опитваме ежедневно да „празнуваме“ живота и да му се радваме. А не празниците да превръщаме в ежедневни разправии и битки със себе си и околните за незначителни неща. Да защитаваме големи и важни теми, да стоим зад тях, да отстояваме своите позиции, но да се опитваме да сме щастливи от това, че сме живи. Глаголи като да избутаме и изтикаме този живот не ми се виждат добри за единствения живот, с който разполагаме“, допълва артистът.

Йоана Буковска-Давидова: Сцени в „Лъжите в нас“ сякаш са взети от собствената ми автобиография

„В последно време си мисля, че в нашето общество, за разлика от други, които съм наблюдавал, доброто домашно възпитание или първите седем години никога не е било ценност или уважавано от обществото качество на индивида. Добре възпитаният човек е подлаган на иронии и съмнение по отношение силата на характера му или не достатъчна мъжественост или мачизъм. А аз си мисля, че доброто домашно възпитание е важно за преминаването по-късно през училище, университет и справяне с живота. Често се бърка добротата с някаква проява на слабост, но аз мисля, че те могат да бъдат разпознати“, споделя позицията си актьорът.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.