Юлиан Вергов е предложен за престижна награда на международния филмов фестивал „Septimius Awards“

Сериалът на NOVA „Отдел Издирване“ и актьорът Юлиан Вергов са номинирани за три награди на авторитетния международен филмов фестивал „Septimius Awards“ в Амстердам. Българската криминална поредица, която се разпространява на международните пазари със заглавието „The Hunt for Salamander“, е номинирана в категорията най-добър сериал и най-добър оператор. Юлиан Вергов е претендент за отличието най-добър европейски актьор.

С част от екипа на сериала, минути преди награждаването ни среща на червения килим репортерът на NOVA Ева Костова. Това е поредното признание за най-награждавания български сериал, защото фестивалът „Septimius Awards“ отличава най-добрите в киното – игрално, документално или късометражно. Но също така награждава и сериали. „Septimius Awards“ е един от най-престижните световни филмови и телевизионни форуми, фокусиран върху независими филмови продукти, нови таланти и визионерски идеи на творци от целия свят. Това, което го отличава от традиционните форуми е идеята да раздели номинираните актьори в различни категории по континенти.

„Благодаря на NOVA. Надявам се да спечелим. На фестивала сме трима души – продуцентът Александър Христов, режисьорът Димитър Димитров и аз, за да вземем и трите награди – за най-добър актьор, за най-добър сериал и за операторско майсторство, за които сме номинирани“, споделя актьорът Юлиан Вергов, който очакваме след минути да бъде отличен за ролята му като инспектор Камен Петков в сериала.

Криминалната поредица на NOVA „Отдел Издирване“ е най-награждаваният български телевизионен сериал.