Актрисата коментира самозабравянето и моралните ценности

Йоана Буковска-Давидова, позната на зрителите на NOVA от драматичните поредици „Лъжите в нас“ и „Откраднат живот“, в откровено интервю пред репортер на „На кафе“, споделя емоциите от присъствието си на сцената по случай наградите на БГ Радио. Актрисата бе поканена да връчи отличие на церемонията и признава, че да даде награда е също толкова хубаво, както и да получи. Йоана споделя, че се вълнува да е на сцена, но когато познава хората, които получават награда, се вълнува и заради тях.

„Животът, изкуството и шоубизнеса в България са ни свързали достатъчно. Не знаех кой искам да спечели от всичките български изпълнители - тези награди са много вълнуващи, защото се дават от публиката на изпълнителите. Това е най-голямата награда за твореца. Казвам го като артист, но съм убедена, че и за музикантите е същото. Поздравявам БГ Радио за стандарта на тези награди, защото това е единственият смисъл артистите да се занимаваме с каквото и да е изкуство в България“, споделя Буковска.

За нуждите от вдъхновение и отрезвяване

„Артистите имаме тази нелека задача да вдъхновяваме и отрезвяваме публиката. Това е особен баланс, който е важен да се поддържа в днешно време, защото самозабравянето и самодостатъчността води до изключване от изкуството. Изкуството е вид паралелна реалност, която ни показва накъде вървим и дали трябва да се коригираме по пътя ни. Затова и вдъхновението трябва да е ръка за ръка с отрезвяването“, разказва актрисата.

Йоана Буковска-Давидова: Сцени в „Лъжите в нас“ сякаш са взети от собствената ми автобиография

За най-важната роля в живота

„Най-важната роля за мен е на майка и съпруга. Уча се всеки ден. Тази роля няма начало и край, поне докато сме тук и сега“, категорична е Йоана.

Може да гледате Йоана Буковска-Давидова в постановките „Хаос“ и „Госпожица Юлия“ на "Театър 199", също така в комедията „Една седмица, не повече“, „Мъжете предпочитат да излъжат“ и „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на Ямболския театър .

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.