Ники Василковски е на Дивия плаж край Царево, за да покаже на зрителите как специалистите там изграждат всяка една игра

Снимките на новия сезон на „Игри на волята: България“ са в разгара си. И ако миналата година предизвикателствата са били трудни, тази ще бъдат още по-трудни.

Огромни, тежки, сглобяеми съоръжения от метал, дърво и въжета, които трябва да изпитат до крайност физиката и психиката на играчите.

Туджаров и Неделчо от „Игри на волята“ със съвети към бъдещи участници в предаването

„На пръв поглед конструкциите не са толкова сложни, но имайте предвид, че зад всеки елемент стои дълго мислено инженерно решение, което е съобразено със спецификата и трудността на играта, така и с безопасността на играчите. От чертежа до реалното построяване, всичко преминава през ръцете на десетки здрави мъже като Стефан Изворов – Чочо. Повечето елементи се изработват в работилниците, а след това се сглобяват на арената“, разказва Ники Василковски.

„Това, което виждаме, като една приятна, увлекателна, уж на моменти лека игра, задкулисно нещата стоят по съвсем различен начин. Работи се почти денонощно от огромни екипи от специалисти и професионалисти. Тук се иска много, опит, техничарство и майсторлък. А също така много желание и фантазия“, споделя Чочо.

Понякога изграждането на едно съоръжение отнема часове, а друг път е много по-дълго. Работейки на открито, в повечето случаи инженерните строители чакат благословията на времето.

Лекарят на "Игри на волята: България" с полезни съвети за горещото време (ВИДЕО)

„Съобразяваме се с твърде много фактори. Най-вече с времето – дали ще вали, дали ще е силен вятъра. Много игри са свързани с водата, а там нещата са непредсказуеми. Но досега не се е случвало да отменим игра. Нещата са на косъм, защото както в момента виждаме морето тихо и се подготвят половината съоръжения, след малко идват двуметрови и триметрови вълни и объркват всичко“, допълва Чочо.

Това, което не трябва да се обърква обаче, е безопасността. Преди битките на арената всяка игра се проиграва по няколко пъти.

Започват снимките на четвъртия сезон на „Игри на волята: България“

„Освен че го прогонваме многократно и специалистите, които са на терен и отговарят точно за това – дали някой няма да се одере, дали някой няма да падне на ръб, да се удари, да се нарани. Аз постоянно съм в кръв и рани точно по тази причина“, категоричен е той.

Игрите в този сезон ще изморят до крайност участниците. Предизвикателствата са по-трудни, но и по-интересни. Очаквайте старта на най-екстремното риалити тази есен по NOVA.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на предаването. Припомнете си и най-интересните моменти от предишните сезони в канала на риалитито във Vbox7.com.