Гледайте криминалния екшън “Паркър” тази неделя от 20.00 ч. по NOVA

В лентата, разказваща за решителен крадец, предаден от екипа си, участват екшън звездата Джейсън Стейтъм и латино дивата Дженифър Лопес. Под режисурата на носителя на „Оскар“ Тейлър Хакфорд, Стейтъм се превъплъщава в методичен и дързък крадец, който е истински експерт в привидно невъзможни обири. Филмът пренася за първи път на екран хладнокръвния култов антигерой на прочутия романист Доналд Уестлейк. Дързък, методичен и безмилостен, Паркър изисква от екипа си абсолютна лоялност, стриктно спазване на плана и изпълняване на безкомпромисния кодекс на честта. Не кради от хора, които нямат и не наранявай тези, които не го заслужават. След като при последния му обир един от членовете на екипа загива поради небрежност, Паркър отказва да участва в следващия обир на бандата. Не приемащи „не“ за отговор крадци се обръщат срещу него, оставяйки го почти мъртъв насред пустинята.

Оцелял при нападението и решен да си отмъсти на хората, които са го предали, Паркър проследява бандата до бляскавия Палм Бийч. Представяйки се за богат тексасец, който търси да си купи къща, той среща Лесли (Дженифър Лопес), мизерстващ агент по недвижими имоти с енциклопедични знания за острова. С нейна помощ, той разкрива плана на бандата да отмъкнат бижута за над 50 милиона долара, и измисля план да прибере плячката им и да си отмъсти. Но Паркър е разгневил съюзниците на бандата от Чикаго, което го прави мишена за наемните убийци на мафията. Сега, за да си отмъсти, той ще трябва първо да оцелее.

Изпълнителят на главната роля Джейсън Стейтъм споделя, че е тренирал и се е подготвял специално за изпълнението на голяма част от каскадите във филма. Актьорът, участвал в поредица от екшъни допълва, че много харесва работата си и обича предизвикателствата, пред които попада на снимачната площадка. Ще оцелее ли героят му в заплетената ситуация и ще успее ли да си отмъсти на предателите?

Не пропускайте развръзката в криминалния екшън “Паркър” тази неделя от 20.00 ч. по NOVA