Новият сезон стартира на 18 октомври с рекорден брой мачове, предавани на живо в каналите от пакета DIEMA XTRA, включително сблъсъците през уикенда в праймтайма, Мачовете на звездите, плейофите и финалите на НБА

Нова Броудкастинг Груп обяви многогодишното удължаване на излъчването на НБА, с което водещата медийна и технологична компания се затвърждава като дома на баскетболната асоциация в България. С над 130 мача на сезон, предавани на живо в каналите от спортния пакет DIEMA XTRA, Нова Броудкастинг Груп ще предложи на спортните фенове най-широкото отразяване на игрите в страната до момента.

Зрителите ще могат да гледат до 4 мача на живо седмично, включително срещи през уикенда в праймтайма, част от „Съботите на НБА“ и „Неделите на НБА“, организирани от лигата чрез инициативата НБА 2К23. Спортните фенове ще могат да проследят баскетболните срещи в атрактивни вечерни часове през уикенда. Сътрудничеството включва и мащабни събития на НБА като Мача на звездите, плейофите от квалификационните турнири, финалите на Конференциите, както и „НБА 360“ – едновременното телевизионно излъчване на живо на множество мачове с ключови моменти от сезона. Феновете в България ще се насладят и на една пълна серия от първия кръг на Източната  и Западната конференция, както и на полуфиналите на Конференциите.

Сезон 2022-23 на НБА започва на 18 октомври и ще се излъчва на живо в каналите, част от пакета DIEMA XTRA – DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и NOVA SPORT. Срещите ще бъдат достъпни в реално време и за абонатите на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

„Продължаващото сътрудничество с Националната баскетболна асоциация през следващите сезони е част от стратегията ни за инвестиране във висококачествено спортно съдържание. Следвайки най-високите стандарти в индустрията, Нова Броудкастинг Груп се стреми да предостави на зрителите първокласно и разнообразно спортно съдържание в HD качество на всички платформи, утвърждавайки се като дома на големия спорт в България“, коментира Веселин Василев – директор „Спорт“ в Нова Броудкастинг Груп.

Журналистите Лъчезар Пройнов, Пламен Дамасков, Роберт Лазаров, Александър Лилов и Симеон Найденов ще предоставят коментари, новини и анализи за най-важното от надпреварата в студийните програми, посветени на мачовете. В ефира на DIEMA SPORT зрителите ще могат да гледат “Дневник на НБА” всеки ден от сезона, а предаването “НБА Екшън” ще продължава да се излъчва в четвъртък от 19:00 ч. по DIEMA SPORT 2. 

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Компанията се развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.