Тази година, в десетата поред „Нощ на театрите“, която ще се състои на 19 ноември, акцентът пада върху българската драматургия

„Тази година в юбилейното събитие „Нощ на театрите“ публиката ще може да гледа 10 представления в 10 различни театъра. Програмата е богата и разнообразна. Представленията започват от сутринта и продължават до късно вечерта - в Народен театър, в Театър 199, в „Алма Алтер“, в Плевен е премиерата на „Чудо“ – по случай 95-годишнината от рождението на Иван Радоев. Друг акцент, който ми направи страхотно впечатление, е, че в 21.00 ч. в театър Търговище ще има коктейл. Ще има разходки в театъра, срещи с актьори, разговори с герои от пиеси и т.н. Публиката се разширява и това е хубаво. Според мен не бива да се държи елитарно изкуство, в театъра да влизат само определени хора. Колкото повече хора ходят на театър, толкова по-обогатени ще бъдем като общество“, разказва Юлиан Вергов.

„Нощта на театрите“ е европейска инициатива, към която ще има и много съпътстващи събития. Преди нея ще има много хубава изложба „Нощни персонажи“ с фантастични фотографии на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски. Изложбата ще бъде разположена в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“, допълва обичаният актьор.

Не пропускайте десетото юбилейно издание „Нощ на театрите“, което ще се състои на 19 ноември в десет различни театъра.