Киноманите ще могат да се насладят на филмите в четири поредни дни от 22:00 ч.

KINO NOVA, съвместно с посолството на Кралство Испания у нас, ще направи българските зрители част от вълнуващия свят на испанското кино за трети път. Лентите “В любовен ритъм“, „Такси до Гибралтар“, „Моето скъпо братство“ и „Вълна от престъпления“ ще направят своя дебют в България между 3 и 6 ноември. Те могат да бъдат проследени от 22:00 ч. по филмовия телевизионен канал.

В четвъртък (3 ноември) първата лента – „В любовен ритъм“ ще разкаже историята на младия и самотен музикант Еду, който живее в дъждовен Лондон и се връща за десет дни в родния си град в Испания. Там той трябва да присъства на сватбата на брат си, с когото никога не е имал близка връзка.  Завръщането ще събуди в Еду нуждата да си върне всички емоции, които е изоставил в миналото, особено към дългогодишната половинка на най-добрия му приятел – Алисия.  

Край на работната седмица ще сложи приключенската комедия „Такси до Гибралтар“. В нея три коренно различни личности тръгват на странно пътешествие. Леон Лафуенте е шофьор на такси, затънал в дългове и проблеми, Диего Манфреди е току що излязъл от затвора чаровен измамник, а Сандра Санчес – отегчена млада жена, която бяга от родния си град. Тримата се впускат в приключение без граници, което ще им поднесе това, което най-малко са очаквали.  

Моето скъпо братство“ ще направи своя дебют по KINO NOVA в събота (5 ноември). В комедийната драма благочестивата католичка от Малага Кармен е на път да бъде избрана за лидер на местната религиозна общност. Но всичко се обърква, когато най-големият й съперник – арогантният Игнасио, взима мястото й. След „нещастен случай“ Игнасио изпада в безсъзнание в банята на Кармен и тя е принудена да го крие, докато поредица от неканени гости идват в дома й. На пръв поглед ужасната ситуация може да се превърне в шанса на Кармен да сбъдне мечтата си. 

Финал на Дните на испанското кино ще постави криминалната комедия „Вълна от престъпления“ на 6 ноември. Лейре е разведена домакиня, която ще се изправи пред ситуация, за която не е подготвена. Синът й – тийнейджър с поведенчески проблем, убива баща си в изблик на гняв. Лейре е решена да направи и невъзможното, за да го защити и в крайна сметка отприщва хаотична вълна от престъпления в гр. Билбао. Междувременно, новата съпруга на покойника и непримиримият й адвокат ще опитат да прикрият корупцията, в която са оплетени.

Не пропускайте Дните на испанското кино между 3 и 6 ноември от 22:00 ч. по KINO NOVA!