Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" от 20.00 ч. по NOVA

В четвъртък Левон Хампарцумян ще шокира и поглези всички сетива на гостите със страхотни вкусови комбинации. Той е арменец, финансист, банкер и според участниците шеф готвач под прикритие. За финал на "Черешката на тортата" за тази седмица домакинът ще посрещне гостите с разточително и вкусно меню в просторния си и светъл дом с градина, достойна за завист. Левон, който е запален по кулинарията от малък и разполага с поразителни познания в кухнята, ще приготви храна с впечатляващи и висококачествени продукти, домашен хляб и подправки от цял свят. Домакинът поддържа голяма градина с над 400 растения, от която ще подбира свежи и пресни подправки за вечерята си. 

Дарина Такова с респектиращо меню, в стил Dolce Vita, в „Черешката на тортата“

Левон готви с голяма фантазия, експериментира и рискува със странни съчетания на вкусове и затова подготвя за звездната компания декаденс фюжън меню. За предястие Хампарцумян подготвя испанска аншоа, салата с домати и домашно приготвено песто и скариди с азиатски подправки. За прочистване на небцето служи следващото поднесено от домакина сорбе от лайм и джинджър. За основно са предвидени новозеландски агнешки котлети на грил, придружени от две гарнитури – традиционни задушени картофи с копър и печен чесън върху домат с пармиджиано. Десертът са плодове с шафран, но от най-високо познатото в света качество.

Радина Думанян със съвършено меню в „Черешката на тортата“

Какви екзотични и редки подправки ще използва Левон при приготвянето на храната си? Ще харесат ли гостите пиперът, с който домакинът подравя десерта? Кой ще бъде специалният му гост тази вечер и кой ще грабне плакета на шеф Манчев тази седмица, гледайте от 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.