Отпадналият участник прави своята равносметка след един от най-вълнуващите сезони в екстремното риалити

Генчо Генчев влезе в „Игри на волята: България“ със заявката, че е притежател на бадемова градина и е горд, че печели парите си, обработвайки земята. Занимавал се е с кану каяк и е бил една от големите надежди в тази дисциплина, но след контузия се отказва от активно спортуване. Участникът беше част от племето на Непобедимите и прекара 3 седмици на Дивата Река. Той се превърна в един от емблематичните герои в екстремното риалити през този сезон, но в последната за него елиминационна битка, се изправи срещу Джаферович. Водеше до последно, но опонентката му го победи с малко при подреждането на пъзела. Гост е в студиото на "На кафе", където прави своята равносметка на участието си в екстремното риалити в ефира на NOVA.

„Още през първата седмица прецених останалите участници и според преценката ми не бях най-добрия и най-подготвения за „Игри на волята: България“. Не съм имал болната амбиция да спечеля на всяка цена. Много държа на правдата и искам първото място да бъде заслужено. От сезоните, които съм гледал знам какъв трябва да бъде перфектния боец за „Игрите“ и с моето тегло не отговарях на нормите. Исках да покажа, че мога да бъда добър лидер, със силни хора зад гърба си и да водим заедно битката за племето“, разказва в студиото на „На кафе“ Генчо.

Гого е първият полуфиналист в “Игри на волята: България”

„Времето, от което разбираш, че ще участваш и влизането, е много кратко, и не можеш да направиш някакви кардинални промени в себе си. Наблегнах на издръжливост и пъзели на телефона. Не съм подходящата структура. Мускулите са много полезни в масовите битки, но в индивидуалните, няма да е честна победата ако аз наблегна само на тези два-три компонента, които притежавам и умея“, допълва участникът.

„Приятелката ми гледа по-сериозно от мен „Игри на волята“ и искаше да участва. За мен беше много яко когато гледа телевизия в Англия да гледа мен. От тук тръгна идеята, но когато влязох много се запалих“, споделя какво го е подтикнало да се запише за участие.

„Доволен съм от участието си и си заслужаваше опита. Колкото повече анализирам, откривам свои 3 грешки. Първата беше когато Мира избра другата коалиция. И в момента тя е мой човек, но се оказа, че вътре е имало нещо, което я е накарало да смени лагера. Оказа се, че моите братчета са водили разговори, в които са разкривали кой е силен и кой слаб. Това е нещо, което е трябвало да изясня с нея, защото я чувствах близка и ме заболя когато рязко смени позицията си. Обидих се, а трябваше да потърся начин да поговорим и да разберем къде и какъв е проблема. Втората ми грешка бе, когато настоявах коалицията ми да не номинира Пух. Трябваше да обясня как съм сметнал гласовете. Имах план за цялото гласуване и как да го спася. Мислех, че ще ме послушат, но Звезди, която продължава да ми е близък приятел, не ме е разбрала. Тя даде оценка, която потопи кораба. Атанас – Пух беше важен за отборните игри. Третото нещо, за което съжалявам е, че когато останах последен с грошовете на съвета с Фейгин, а не ги похарчих да я запазя. Като постъпка, като решение, като адекватност и мъжество щеше да бъде на място“, прави своята равносметка Генчо.

Алекса спечели имунитет във втората битка на финалистите в “Игри на волята: България”

За интригите, напрежението и коалициите

„Погледът ми се беше свил и беше станало тежко като атмосфера чисто емоционално. Вътре не си себе си. Когато започнахме игрите и виждах държанието на Куков, с когото се плюехме очи в очи, вече бях побеснял“, разказва за култовите му скандали с Куков.

„Има харизма Алекса и на пръв поглед е много приятен. Изглежда мъжко момче. В началото се заблудих, че е мъжкар, който да поеме риска и да направи опит заедно с мен да поведем племето. Можеше да започнем отначало племето. Ако ме беше поопознал щеше да разбере, че мога да нося своята отговорност и не бих го номинирал. Но още на първия съвет си каза, че е Елица с брада. Това е стратегия, но да бъдеш приятен на хората, е част от играта. В момента той е в топ 5 на най-хейтени хора. Можеше да поеме малък риск и да покаже, че може да поеме отговорност. Извън играта смятам, че е много приятен човек“, споделя мнението си за Алекса играчът.

Мани от „Игри на волята: България“: Хората тотално ни подкрепят за саботажа

„Може би най-хубавото при отпадането ми беше, че излязох точно преди рождения ми ден. През първия ден се видях с приятелката ми и с баща ми. На следващият ден когато излязох из малкото градче, бях заобиколен от приятели. Излизаш от Игрите и се чувстваш, сякаш си се събудил от дълбок сън. Преживял си толкова много емоции и все още се чувстваш там.“

От пълничко дете до обещаващ спортист

„Започнах от това, че не се харесвах. За разлика от повечето хора, които си търсят оправдания, аз направих нещо. Напълнях рязко след като излязох от болница, боледувайки от хепатит А. това е една от причините да съм тромав, а не ловък, защото за разлика от повечето деца, които играеха футбол, народна топка и др. аз играех игрички у дома. Около 4-5 клас започнах да се оглеждам и осъзнах, че не се харесвам. Баща ми ме подкрепи, а той е бивш спортист. Започнах с кросове у дома, разхождах дълго кучето. След това обърнах на гребане. Започнах сериозни тренировки и 9-ти клас станах частен ученик. Заживях на гребната база в Пловдив. С баща ми се преместихме заедно на каравана, за да мога да тренирам. Той заразя бизнеса си и се отдаде на това да бъде баща и мой треньор. Професионалният спорт е свързан с пари, а у нас няма такива, нито за медицината, нито за треньорската част“, разказва за трансформацията си от пълничко дете до спортист Генчо.

За трудните стъпки в земеделието

„През 2008-2009 година реших да се върна в Харманли и започнахме да се занимаваме с гледане на охлюви. Започна кризата, изгубихме много пари. Направихме експеримент да гледаме зеленчуци, което се оказа трудно за хора, които нямат опит в това. В продължение на 5 години ставахме всяка сутрин в 5 ч. и на края на лятото имаше една заплата. Бадемите, с които се занимаваме в момента са от 4-5 години. Като земеделец съм в труда, но финансовата част не съм усетил. Всичките ни спестявания глътна тази бадемова градина“, признава участинкът. 

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.