Мегакомплексът е първият самостоятелен за електронни медии от ново поколение в България, разположен на площ от почти 17 000 кв. м

Нова Броудкастинг Груп представи своя нов офис и свръхмодерен студиен комплекс, разположен на площ от почти 17 000 кв. м. Сградата е със запомняща се архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радиопродукция с най-високо качество. Всички медии от портфолиото на компанията вече се помещават във впечатляващия мегакомплекс. Това е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България. Пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум, създаден по световните медийни стандарти, осигуряват първокласно медийно изживяване, отговарящо на лидерската позиция на компанията и очакванията на аудиторията. 

Галерия: Нова Броудкастинг Груп представи своя нов офис и свръхмодерен студиен комплекс

„Благодаря на всички колеги, с които работихме по тази мащабна трансформация. В новата сграда обединихме всички медии - телевизии, дигитални платформи, радиа, вестници. Инвестиция с такъв размер потвърждава сериозния ангажимент на Юнайтед Груп в България. Капацитетът на новия студиен комплекс няма аналог на българския медиен пазар и разкрива огромни възможности пред всички нас. Това ни позволява да бъдем още по-креативни и да създаваме въздействащо съдържание с най-модерните технологии. Движещата ни сила е винаги да предлагаме висок стандарт и да даваме повече на българската аудитория“, коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Новините, актуалните и спортни предавания на NOVA и NOVA NEWS ще се излъчват от свръхмодерни студия, които отговарят на съвременните изисквания за телевизионна журналистика. Те се отличават с уникален дизайн и високотехнологични възможности. Реализираните пространства са с обща площ от 1 700 кв. м и създават усещането за интегрирана медийна среда, благодарение на над 15 видеостени и над 20 студийни камери от най-висок клас Компанията разполага и със студио от 1 000 кв. м за реализирането на други вътрешни продукции с перфектно качество.

Проектът е емблематичен за медийната група и предоставя пространство за творческа работа от ново поколение. Още при влизане в комплекса, мултифункционален екран с внушителни размери (130 кв. м.) осигурява интерактивно преживяване. През декември миналата година новата сграда на компанията бе обявена за бизнес сграда за 2022 година. Най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ бе връчено по време на церемонията на ежегодния национален конкурс „Сграда на годината“.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео проекти допълват богатото портфолио на групата. Зад посланието “Довери се на опита” стоят утвърдени журналисти с мисията да информират обективно. Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA EXTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.