Специалното издание на предаването в подкрепа на децата се реализира съвместно с УНИЦЕФ

Специалното издание на „Като две капки вода за всяко дете“ продължва три вечери и всяка от тях ще бъде посветена на различни каузи в подкрепа на децата.

След незабравимата успешна първа вечер, над 23 500 нови месечни дарители застанаха зад каузата „ЗаКрила за всяко дете“, насочена към темата за превенцията и закрилата на децата от насилие. Дуетните изпълнения на осемте звездни участници с талантливи деца в първата вечер на „Като две капки вода за всяко дете“ развълнуваха близо 900 000 зрители, а победители станаха Тити Папазов и 8-годишният Васил Кънев с емоционалната имитация на Емил Димитров и песента „Ако си дал“.

ГАЛЕРИЯ: Втори епизод на благотворителния мини сезон "Като две капки вода за всяко дете"

 

 

Втората вечер от специалното издание на любимото шоу е посветена на каузата на децата, които не могат да говорят, но трябва да получат шанс да общуват и учат. „Глас за всяко дете“ на УНИЦЕФ има за цел да подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация. Още 1,500 учители, специалисти и родители от цялата страна да ползват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board.

Тази вечер отново шоуто за имитации започва със силен старт с изпълнение на децата от Националното Училище за танцово изкуство, а водещите Ани Салич, Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро призовават всички да гласуват, защото с всеки глас за децата на България си заслужава. Целта ни е да дадем глас на всяко дете и да разберем колко пъстър може да е света им. Зрителите даряват надежда на хиляди деца и техните семейства, както в България, така и в Турция и Сирия. Състава на специалното жури на благотворителния сезон са Илиана Раева, Веско Ешкенази, Николай Дойнов и Магърдич Халваджиян.

Първият дует, който излиза на сцената, е този на Виктория Терзийска и 10-годишната мечтателка Алина. А задачата им е да се превъплътят в ослепителната Шакира и да изпълнят песента „Waka Waka“. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5F на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.) „Няма значение, кой ще спечели. Важното е да помогнем на хиляди деца. Децата се чувстват зле и стават затворени когато не могат да общуват с никого“, споделя Алина. „Трябва да направим стъпките и всичко възможно всяко дете да има глас и то да бъде чуто“, апелира Вики.

„Това е най-доброто шоу предаване в Европа“, категоричен е Алфредо Торес, който заедно с децата от трупата „My Way“ и техния огнен танц, запалиха зрителите.

Следващият дует, който ще представи своето парче на сцената на благотворителното издание на „Като две капки вода“ е този на ДесиСлава и Елена, които снощи покориха публиката. На тях им се падна трудната задача да изпълнят песента на Ищар „HURSHAT HAI CALIPTUS“. „Иска ми се да помогнем на децата, които имат проблеми с общуването, да живеят по-добре. Искаме да достигнем до сърцата на хората“, казва Елена. „Ако подготвяме децата си от по-ранна възраст, ще избегнем моментите с подигравки и неприятни моменти“, допълва Деси. В прекрасната песен на Ищар се пее какво оставаме след себе си и желанието на двете изпълнителки е да накара, хората да се замислят за действията си. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5H на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.)

„Разплаках се докато ви слушам, защото сте невероятни и двете“, сподели Илиана Раева. „Децата са най-важното нещо и това, че помагаш с таланта си на другите деца, е най-благородното нещо“, допълва Веско Ешкенази.

Трети отново на сцената излиза най-емоционалният дует на Тити Папазов и Васко, които ще накарат публиката да танцува с една от най-любимите песни на Графа „Дим да ме няма“. Вчера те спечелиха лайва с песен на Емил Димитров, но ще успеят ли рапират тази вечер? „Ще компенсирам липсата на глас със сценично присъствие. Партньорът ми толкова бързо влиза в образ, така че трябва да не го провалям“, коментира Тити. „Тези деца не са болни и трябва да направим така, че да не са самотни и да станат като нас“, апелира Васко. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5C на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.

„Децата на цяла България са равни. Помогнете им да станат такива“ е призивът на Тити Папазов.

Дует номер 4, който щурмува сцената е този на Маги Джанаварова и Боги. Те ще изпълнят песента „AND I'M TELLING YOU“ на носителката на „Оскар“ за филма „Мечтателки“ и певицата с феноменален глас Дженифър Хъдсън. „Песента е трудна и има много високи тонове и в нея се минава през много етапи. В песента се говори, че всеки има нужда от любов. От невербалните неща разбирам, че мога дасе радвам на малките неща“, признава Боги. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5D на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.)

„Бяхте брутални и в публиката видях изумени хора в залата. Пяхте на световно ниво“, коментира Маги Халваджиян. „Побиваха ме тръпки докато и слушах“, допълва Илиана Раева.

Дует номер 5 Калин Врачански и Алекс, които след като се превъплътиха в Рей Чарлс, втората вечер изпълнява песента на великия Емил Димитров – „Ако имах чук“. „Песента е свързана с темата за общуването, която част от децата не могат да използват като нас. Ние сме тук да помогнем на децата да намерят пътя към нас и ние към тях“, споделя Калин Врачански. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5А на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ).

Следващият 6-ти дует, който ще представи своето парче на сцената на благотворителното издание на „Като две капки вода“ е този на обичания от публиката актьор Краси Радков и Гого. Снощи те пяха на испански, а тази вечер ще пеят на италиански и ще изпълнят песента „L'ITALIANO“ на незабравимия емблематичен глас - Тото Кутуньо. „Не говоря италиански, но ще ползваме жестове като италианците“, разказва Гого. „Трябва да сме в синхрон и трябва да се раздадем максимално за публиката“, категоричен е Краси. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5B на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ).

„Браво на Гого, който падна секунди преди излизането си на сцената, но като истински професионалист и герой, пренебрегна болката и изпя песента“, коментира журито.

Дует номер 7 събра победителят в трети сезон на „Капките“ Ненчо Балабанов и 11-годишния Георги. Вчера те бяха на латино, а днес ще са на балканска вълна. Те ще накарат публиката да танцува и да се забавлява с популярната песен на Таркан – „Kiss Kiss“. „Най-важно е настроението, трябва да сме закачливи и енергия. Трябва да заразим хората с усмивка и настроение. Трябва да съберем средства за невербалните деца“, апелира Ненчо Балабанов. „Трябва да имаме надеждата и вярата, че в най-мрачния ден ще се появи лъч светлина, който ще е за всички деца по света“, споделя Георги. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5E на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.)

Нова Броудкастинг Груп подкрепя кампанията на УНИЦЕФ в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. По време на трите вечери от благотворителния мини сезон на „Като две капки вода за всяко дете“ по NOVA един лев от всяко SMS дарение, постъпило по време на шоуто, ще бъде в подкрепа на пострадалите деца и семейства.

Дует номер 8 събира експанзивната певица Люси Дяковска и чаровната Елизабет, които ще изпълнят популярната и обичана песен „Устрем“ на Маргарита Хранова. При тази песен най-важното е да излеем песента, да сме спокойни и обрани. Аплодисментите не трябва да са за нас, а за УНИЦЕФ, които помагат да съберем помощ за всички деца“, признава Елизабет. "Трябва да направим така, че да дадем глас на всички деца", допълва Люси. Всеки, който желае, може да ги подкрепи, със sms с текст 5G на 1021 (стартирайки месечни дарения от 5 лв. към УНИЦЕФ.)

 

Специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. С всеки глас зрителите даряват надежда на хиляди деца и техните семейства, както в България, така и в Турция и Сирия. 

Всеки българин, който желае да помогне на нуждаещите се, може да помогне със смс с цифра 5 и буквата на дуета на 1021 с текст UNICEF или на dari.unicef.bg

Снимки: NOVA / Красена Ангелова