Изпълнителят споделя за горещия стол на жури в шоуто за имитации и за музиката му, която лекува

Веселин Маринов е в студиото на „Събуди се“ и пред Анна-Мария Конова разказва за новото си амплоа в артистичната си кариера. Той е един от най-обичаните български изпълнители и вече 40 години няма празник без неговите песни. Музиката му се пее от поколения българи.

„В момента изживявам най-хубавите мигове в живота си. Имам възможност да реализирам сънищата и мечтите си като млад студент в Консерваторията. Всяка една от тези вече 41 години на сцената, ми е помогнала да науча нещо ново, да се развивам, за да мога да пея музиката на сърцето си. Чрез нея съм близо до хората и след концерти разбирам, че тя влияе на здравето, доброто поведение и чувствата им“, разказва за наблюденията си, че с музиката може да лекува хората изпълнителят. „Сещам се за едно мило отношение на мои почитатели, които след концерт в летния театър във Варна се срещнаха с мен. Бяха семейство, които живеят извън страната. Те споделиха, че лекували майка им в Белгия, но след изпадането й в кома, по съвет на лекаря й пускали любима музика. Когато чула песните на любимия си певец, тоест моите, майката стиснала ръката на дъщеря си, показвайки, че все още е жива. Чувствам се щастлив, че песните ми пълнят залите в цялата страна“, допълва Веселин Маринов.

Хилда Казасян, Асен Блатечки, Веселин Маринов и Димитър Ковачев-Фънки журират новия сезон на „Като две капки вода“

В момента певецът записва нов албум, след двегодишна пауза и въпреки, че все още не е издал нови песни, за 40-ата годишнина певецът направи турне с цели 48 концерта през миналата година. Тази година Веселин Маринов продължава с още 30 концерта, които са планирани до края на лятото. През есента любимият изпълнител ще зарадва феновете си с нов албум. Но зрителите на NOVA ще могат да виждат певецът всяка неделя вечер, в ролята на жури в хитовото шоу за имитации „Като две капки вода“.

„Лично Маги Халваджиян ми се обади и за мен е голяма чест да приема бъда в този формат. Почитател съм и съм участвал неформално като гост. Изпълнители са пели мои песни. До сега времето не ми позволяваше да се включа, защото като участник изисква много време и репетиции. Но поканата я чувствам като още по-голямо доверие към мен и мисля, че ще съм по-полезен с отношението си към музиката“, признава артистът.

Маги Джанаварова за емоциите в „Като две капки вода за всяко дете“ и трепетното очакване на бебето си

„Самият формат не позволява да си много критичен и максимално изискващ. Ще се задоволя при резерви към изпълнение да са лежерно изказани към изпълнителя. Изпети са много мои песни, но преди много години Иво Танев изпя „Да се събудиш до мен“ и беше я направил много хубаво. Тъй като ми е приятел съм и малко субективен в случая. В огромно очакване съм и съм превъзбуден от късмета, който ми се отдава да общувам, да давам и да съм част от това, най-гледано шоу в България“, разказва пред Анна-Мария Конова.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.