Изпълнителят признава, че всички изпитват приятна доза адреналин преди да излязат на сцената в шоуто за имитации

Тома Здравков успя да вдигне публиката на крака и се превърна в музикален идол още в първия епизод на „Като две капки вода“. В студиото на „Събуди се“ изпълнителят разкрива какви са предизвикателствата в хитовото шоу за имитации.

Певецът споделя, че се е постарал и е доволен от направената от него имитация на Данчо Караджов. Не е очаквал да го класират на първо място в първия лайф, но е щастлив от признанието, което е получил от вокалиста на „Сигнал“.

„Това е позитивно и ведро предаване и хората отдавна са разбрали, че когато артистът истински се забавлява и енергията му е добра, публиката му гласува доверие. Благодаря на цялата аудитория на предаването и на всички, които го гледат. Аз се опитвам максимално да вляза в образа, за да не стане гротеска“, разкрива певецът.

Владимир Михайлов: Страх ме е да не ми се падне образ като Лили Иванова

„Изобщо не очаквах, че Данчо ще е сред публиката. Познавам екипа, тъй като съм участвал в много продукции на Маги Хаваджиян, но никой не ми каза. Познавам добре Данчо Караджов и той ми е приятел. С него имаме едни истински човешки взаимоотношения и това ми помогна да се успокоя. Преди да изляза се видях в огледалата, които са сложени в бекстейджа. Целта е да се настроиш максимално преди да излезеш и когато го видях си представих образа в огледалото пред мен. Най-важното е човек да си пее, особено когато ти идва отвътре. Това означава, че ние като артисти сме постигнали целта си и сме те заразили с нашата енергия“, категоричен е Тома.

„В бекстейджа се случват много интересни неща. Там кипи от професионализъм. Участниците обичаме да се успокояваме един друг. Оказва се, че всички изпитваме една приятна доза притеснение и адреналин преди да излезем на сцена. Това е полезно, защото те кара да се събереш и да дадеш всичко от себе си“ разказва изпълнителят.

Според певецът нито на актьорите, нито на колегите му певци е лесно да влязат в образ и да имитират някого. Според него може би на актьорите им е малко по-трудно, защото той обръща повече внимание на пеенето като пресъздаване. Признава, че всички получават голяма помощ от Етиен и Ненчо Балабанов.

Хилда Казасян: В „Като две капки вода“ три часа минават като миг

„Тежък професионалист съм и не бих искала да се представям посредствено нито в пеенето, нито в актьорското превъплъщение, изпипвам всяка една тембрална разлика. Избягвам да си гледам участията, защото съм прекалено критичен към себе си, но с някой приятел ги гледам по един път“, признава участникът.

За невероятното му превъплъщение в Шаная Туейн

„Бе огромно предизвикателство. Два дни преди това обух токчетата и останах с тях. Бях с дамските обувки на репетицията в събота и се оказа, че стилистките са си тръгнали, като са заключили моите обувки. Шегуваха се преди това да по репетирам повече с обувките и след като ме саботираха, се наложи да си остана с токчетата,“ разказва певецът.

„За следващия лайф, от Бутона на късмета отново ми се падна женски образ. Прецакан съм, но харесвам много Шинеид О’Конър, тъй като е бунтарка. Има доста противоречива кариера, но си приличаме по нещо с нея – освен прическата. Опитвам се от седмица да потъна в нейния образ и ще се постарая. Тайничко се надявах с тази песен да ми се падне Принс, който е великан. При Шинейд има много игра в лицето и това е доста трудно за пресъздаване. Ще използвам някакви магии, за да бъде пълен образа“, обещава Тома пред Анна-Мария Конова.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.