През март е отчетена и рекордна преднина спрямо втората телевизия в класацията

През м. март 2023 година NOVA бележи рекорден резултат в своята история. Официалните пийпълметричните данни отчитат среднодневен аудиторен дял от над 30% сред аудиторията в активна възраст (18-49).  До момента това е най-високата стойност за NOVA, отчетена от пийпълметрична система от 2005 година до днес.

Данните за м. март отчитат и още един рекорд – преднината на NOVA спрямо втората телевизия в класацията. Регистрираната разлика между тях за изминалия месец е цели 8 пункта аудиторен дял.

В продължение на силния старт на новия телевизионен сезон, зрителското внимание към програмата на NOVA в праймтайм остава изключително високо и през март. Тази пролет медията отново предложи жанрово разнообразие и качествено съдържание с хитовото шоу за звездни преобразявания „Като две капки вода“, кулинарното риалити „Hell’s Kitchen“, най-романтичното предаване в ефира „Един за друг“ и новия сериал „Много мой човек“.

Висока зрителска оценка през март получи и екипът на „Новини и актуални предавания“ на NOVA. Това е първият месец, в който всички предавания се излъчваха от свръхмодерния студиен комплекс на Нова  Броудкастинг Груп. Пийпълметричните данни сочат, че телевизионната аудиторията в активна възраст се доверява именно на новинарското и публицистично съдържание, създадено от опитните журналисти на медията.