Гледайте „Шрек завинаги“ от 13.00 ч. и „Алфа“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Тази събота любимото чудовище на малки и големи зрители се отправя към нови приказни приключения. Четвъртата част от кинопоредицата за огъра бележи обрат в неговия житейски път и в развитието на всички герои във филма. „Докато в първата част Шрек се научи да обича себе си такъв, какъвто е, във втората разбра какво е да бъдеш част от семейство; в третата част огъра сам поема отговорността, ставайки баща и съпруг. В „Шрек завинаги” той се изправя пред големия въпрос: „Какво щеше да стане, ако животът се бе развил по по-различен начин?”, разкрива главният сценарист на лентата Уолт Дорн.

В четвъртата част Шрек живее скучен и безинтересен семеен живот в блатото и мечтае за отминалото време, пълно с приключения. В желанието си да си върне усещането да е истинско огре, зеленият добродушко сключва сделка с Румпълстилтскин, който му обещава завръщане в Далечното кралство. Румпълстилтскин обаче не пояснява, че в онзи отминал свят чудовищата са преследвани, най-добрият му приятел Магарето не го познава, любимата Фиона е войнствена принцеса, а Котарака е просто една обикновена дебела котка.

Шрек има едва 24 часа, за да спре злия крал измамник и отново да върне нещата както са били. Ще успее ли да спаси Далечното кралство?

 

 

По-късно от 15.00 ч. зрителите ще се насладят на епично екранно приключение с "Алфа". Действието в лентата се развива през последната ледникова епоха преди 20 000 години. По време на своето посвещение – лов на бизони - в най-елитната група на племето младеж е ранен и изоставен полумъртъв, след като всичко се обърква ужасно. Събуждайки се, той е безпомощен, сам и на километри от селото си. Трябва бързо да се научи да оцелява и да се ориентира в суровата и непрощаваща пустиня. Младежът открива и се сприятелява неохотно със самотен вълк, който е изоставен от глутницата си. Скоро те се научават да разчитат един на друг в лова и се превръщат в невероятни съюзници, издържайки на безброй опасности и непреодолими шансове, за да намерят пътя към дома преди настъпването на смъртоносната зима.

Не пропускайте „Шрек завинаги“ от 13.00 ч. и „Алфа“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA.