Форумът, който се състоя в „София Ивент Център“ в мол „Парадайс“, събра предприемачи, мениджъри и хора на духа, с богати познания за бъдещето

На събитието присъстваха студенти от различни университети от страната.

„Това е цялостна инициатива на списание BGLOBAL „Преди утрешния ден“. Миналата година решихме, че много интересни неща се случват в днешния ден, но за да знаем как да ги отиграваме, да бъдем по-адаптивни и подготвени, трябва да знаем какво ни чака в бъдещето. И да се подготвим постепенно за това. Започнахме тази поредица, която се нарича „Преди утрешния ден“. Първото издание „Преди утрешния ден: Началото“ беше през месец февруари, а сега проведохме и „Пилоти на бъдещето“. Името не е случайно, защото извън обичайната бизнес аудитория, ние каним и студенти от най-големите ВУЗ-ове в страната. Събитието се провежда в София. Искаме да им дадем кураж, че бъдещето им зависи от тях“, сподели Красимира Георгиева, главен редактор на списанието.

Сред гостите на форума бе и Петър Митев, който е носител на наградата „Оскар“ в областта на технологиите.

„Истината е, че това ще бъде най-голямата технологична революция в историята на човечеството с много ползи за хората. Никога не сме виждали толкова ускорен прогрес в технологичен план, какъвто ще видим в близките години. Това е най-важното нещо, върху което трябва да се обърне внимание. За съжаление, повечето държавни структури са твърде бавни, за да осъзнаят какво се случва наоколо. В рамките на тези няколко години се случва прогрес, за който ние не подозираме. Колкото по-бързо образоваме обществото, за да разбере каква сила е изкуствения интелект, и колкото по-бързо то се научи да борави с технологиите, толкова по-добре. Тогава всички ще са спокойни. Защото човек е спокоен, когато разбира нещо, когато има контрол, когато може да планира и да види бъдещето. Страхът от неизвестното е най-лесният начин човек да се скрие в хралупата и даде всичките си свободи, само и само някой да му нарисува розовия път. Това може да бъде избегнато с ограмотяване и образование на обществото“, категоричен е Петър Митев.

„Бъдещето е електрическо и производството ще стане децентрализирано“, допълни Карел Крал, главен изпълнителен директор на „Електрохолд България“.