Пред какви трудности са изправени участниците в екстремното риалити и възможно ли е преодоляването им?

Скоро зрителите на NOVA ще могат да проследят предизвикателствата и приключенията в петия сезон на „Игри на волята”. В ожесточена надпревара племената се борят да оцелеят в най-горещото лято от години насам. 

Изпепеляващите температури се оказаха сериозно предизвикателство за участниците в "Игри на волята". В най-големите жеги, те трябваше да се потят до ръба на възможностите си. Докъде се простира човешката издръжливост в "Игри на волята", проверява Ники Василковски.

"Беше ужасна жега. На плажа се усещаше не топъл, а горещ вятър. Чувстваш се като във фурна", разказва Ема Ангелова, тест-каскадьор в "Игри на волята".

Точно в тези моменти, когато всяка жива душа търси сянката, участниците в риалитито трябва да мислят, да опъват до крайност физическата си подготовка и да преследват победата.

"Не можеш да дишаш. Всяка една стъпка, всяко движение ти се струва адски по-трудно от обикновеното", допълва Ема.

Игри на волята – Кой е тайнственият залив на оцеляването в новия сезон?

И за да е още по-трудно, съоръженията на арената в петия сезон на игрите са несравнимо по-сложни от всички досега.

"Тази година съоръженията са доста по-сложни. Но и по-интересни за самата игра. Има люлки от по 10 метра. В началото на участниците им беше трудно да ги преминат, защото не бяха свикнали с техниката. Ползваме греди, които имат специален немски сертификат. Те имат определена обтегаемост и ние разчитаме на това. Всичко, което градим, го тестваме преди игрите", описва препятствията Георги Димитров от "Мирамар филм". 

Колкото и плашещо да изглежда, преодоляването на всеки елемент от игрите е възможно. Доказват го постоянните изпитания от опитните каскадьори на терен. Тестовете гарантират и безопасността за участниците.

"В едно от предизвикателствата се налага участниците на избутат бала сено, която тежи поне 100-150 килограма. А жегата направо изгаря всеки напън, всяко усилие", каза репортерът на NOVA Николай Василковски.

Морските битки в петия сезон на "Игри на волята" също обещават много по-драматични моменти.

"Разполагаме с повече възможности да правим големи конструкции във водата. Имаме и достатъчно салове за качествена морска битка", категоричен е Георги Димитров.

Чия воля ще надделее? Коя стратегия ще се окаже правилната рецепта за победа? Развръзката предстои съвсем скоро по NOVA.

Следете всичко за „Игри на волята“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.