30 вдъхновяващи истории са част от пътеводителя „Да хванеш гората“

Едно от лицата на NOVA – Галя Щърбева издаде своя книга. Тя носи заглавието „Да хванеш гората“, познато на много зрители като любимото телевизионно предаване. Какво вдъхнови Галя да прехвърли историите на белия лист – с нея разговаря стажант-репортерът Алис Любомирова.

Извървявайки пътя от репортер и водещ на новини до разказвач на вълнуващи съдби, Галя Щърбева поема по пътя към гората, заедно с героите от своите истории.

Галя Щърбева представя новата си книга за пътешествия „Да хванеш гората“

„ Аз прекарвам 80% от времето си в гората, дори много хора ме питат: „Ти кога ще хванеш гората?“. И аз им казвам: „Работейки тази професия, снимайки това предаване, вече съм в гората“. Така че това е моята посока“, разказва Галя Щърбева.

Пътят към гората всъщност се оказва път към изоставянето на големия шумен град. И към търсенето на личната хармония и истинското аз на нейните герои.

„Доста хора, гледайки това предаване, започват да гледат в тая посока, а това е вече засяване на семенце, което при някои наистина ще покълне и ще прерасне в нещо голямо“, разказва Саня Баракова, един от героите в „Да хванеш гората“.

„Това превключване – да напуснеш големия град и да завъртиш живота се на 180 градуса, да минеш на по-ниска предавка, въобще да излезеш от матрицата. Кое е това, което е накарало тези хора да вземат това решение?“, задава въпроса Галя Щърбева.

А 30 от стотиците разказани истории вече са подредени в нейната книга...