Отпадналият участник признава, че не иска да взима тежки решения, като това да изгони или да прецака някого в играта

Калоян Митов е едва на 22 години от София и се занимава професионално с професията на модел. Участникът признава, че обича да учи, да ходи на Олимпиади и сред предпочитаните му предмети са математиката и точните науки. Той е професионален плувец с множество награди от състезания, а в настоящият момент е студент в Софийския университет. Негов ментор,  подготвил го за участието му в екстремното риалити, е Георги Янев от 4-ти сезон на „Игри на волята“. Двамата изработват всякакви пъзели и тренират много за ловкост и баланс. Калоян и Георги са специални гости в студиото на „На кафе“, където разказват за интересните ситуации, емоциите и представянето им в екстремното риалити.

Въпреки визуалната прилика, двамата млади мъже потвърждават, че нямат роднинска връзка помежду си, но са приятели от много години. Учили са в една гимназия, тренират плуване заедно и имат сходни интереси.

„Израснали сме заедно, тренираме заедно и затова и маниерите ни са сходни. Дори и на кастингите всички забелязаха приликата ни с Георги. Виждали сме се в училище, забелязах го по състезания, а впоследствие и двамата се присъединихме към  един и същ отбор и тренирахме заедно“, разказват атлетите.

Гладиаторите изпратиха Мартин Николов - Елвиса на елиминация

„Винаги съм харесвал „Игри на волята“, но смятах да участвам на по-късен етап от живота си. За такъв тип игра, трябва да си по-зрял и адекватен към социалната игра, но след като видях участието на Георги, реших, че ще се справя. Вече имах човек, който да ми даде информация от кухнята“, допълва Калоян.

„Постарах се да му дам повече информация, тайни и тънкости, които доста хора не знаят. Исках да стигне колкото е възможно по-далеч в играта, да се представи добре и да надгради като образ“, се включва Георги. „Мислех, че ще бъде в ситуация, подобна на моята, имайки предвид образите ни. Подлъгахме се, че ще бъдем еднакви и в играта, но това не бе така. Всеки е индивидуален като личност. Това оказва влияние в играта, но оценката е доста висока относно физическото и социалното представяне.“

Драматична морска битка очаква Гладиаторите и Старейшините тази вечер

Защо плувците не могат да бягат?

„Дори и аз като се гледам не мога да повярвам как тичам. Точно върху този аспект наблегнах в подготовката си. Имах си треньор, но той беше по телефона и не можеше да ме наблюдава и да ми оправи техниката. Затова си личи, че съм плувец, а не бегач“, споделя Калоян. „Средата в басейна е различна, дори дишането е различно и това с времето се надгражда. Но в „Игри на волята“ тичането е основно и затова имаше нужда от треньор“, разяснява Георги.

Подценил ли е социалната игра?

„Не съм подценил социалната игра, но не можех да си представя, че ще попадна в такава ситуация. Бях между коалициите и можех да определя как да продължи играта и да си структурирам племето. Това, което ми попречи бе, че по някакъв начин трябваше да „прецакам“ някой. В дадената ситуация това бяха Радо и Мишо, които уважавам. Не исках играта да не им се получи заради мен и това много ми тежеше. Тръгнах още от началото с Дани и Крум и нямаше как да променя това“, разкрива Калоян. „Представях си да съм в ситуация да съм сам срещу всички и сигурно щях да се справя по-добре. Не предпочитам от мен да зависят тежките решения като това кой да бъде изгонен или прецакан.“

Теодора от „Игри на волята“: Бих искала финалната битка да е между Рълев и Момчил

Според Георги ситуацията е доста трудна, особено когато си близък с повечето участници и нямаш кого да гониш от играта.

Цялото семейство помага в подготовката на Георги, особено в изработката на различните пъзели. Доволни са от представянето му и оценяват това, че синът им е останал верен на себе си.

„Една от грешките, които виждам сега е, че възпитанието ме е направил такъв човек, който уважава всеки който е около мен или пред мен. Сега виждам хора, които аз съм уважавал, но те не са ми отвърнали със същото. Това ме огорчава. Осъзнавам, че не всеки заслужава уважението ми. Такъв човек е Виолета, която и до ден днешен продължава да говори срещу мен“, споделя огорчението си Калоян.

„Фен съм на всички спортисти, които играят играта, но ми е интересно как бих реагирал ако се окажех в подобна ситуация“, коментира Георги.

„Цял живот съм си поставял цели и за момента е важно да завърша образованието си. Планирам да попътувам, ще продължа да спортувам и ще видим какво ще ми предложи нататък живота“, разказва за плановете си за бъдещето Калоян.

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.