Криминалната драма „Есента на демона“ стартира на 29 февруари по NOVA

Дали в ролята на водещ на „Игри на волята“ или в образа на д-р Генадиев от сериала „Откраднат живот“, Димо Алексиев винаги вълнува със своя талант. В емоционално интервю пред Деси Банова-Плевнелиева актьорът за първи път ще отвори вратите към личния си свят и със сълзи на очи ще разкаже за безрезервната любов – тази на децата си.

„Като дете не съм си представял, че ще стана актьор. Просто така се стече животът ми. Но театърът е моята голяма любов и едно от най-скъпите ми хобита“, признава той.

Дългоочакваното продължение на хитовия сериал „Дяволското гърло“ – тази пролет по NOVA

Димо Алексиев завършва НАТФИЗ с награда, три години по-късно получава Аскеер за изгряваща звезда. В много от филмите участва и като каскадьор, за което му помага фехтовката, ездата, акробатиката, волейбола и ските.

„Спортът винаги е бил много интересен за мен. Влизането ми в НАТФИЗ ми помогна да развия много свои умения, все още не съм се научил да свиря добре на музикален инструмент. Не е лесно да си хамелеон в ролите, които играеш. За разлика от други държави, където бюджетите са различни и могат да си позволят всякакви преобразявания посредством различни ефекти, на нас ни се налага да бъдем по-креативни. Опитваме се да го правим по най-добрия начин. Когато хората намразят лошия образ, който играеш, това е сигурен знак, че се справяш добре. И си достатъчно убедителен.“

Зрителите имаха възможността да се насладят на таланта на Димо Алексиев и в „Откраднат живот“, и в „Ягодова луна“, а предстои да го гледат и във втори сезон на „Дяволското гърло“.

„Аз разглеждам „Откраднат живот“ не толкова като сериал, колкото като документален филм. До ден днешен с всички хора от екипа сме много добри приятели. С тях сме ходили на „война“. А, приятелите от фронта са приятели до живот. За мен „Откраднат живот“ беше голямо предизвикателство. Да речем, подписваш договор на девети, а снимките започват на 16-ти. Имаш една седмица, в която трябва да станеш хирург, който е учил за това, който има практика. Това няма как да се случи без да го усетиш на място. Успяха да ни уредят да постим „Александровска“ болница. Лекарите са хора, пред които винаги трябва да се прекланяме. И да не забравяме, че тяхната работа е изключително отговорна. Всички лекари ни приеха с отворени обятия и ни показаха много неща от кухнята. Бяха ни безкрайно полезни, за което им благодаря от сърце“, споделя Димо Алексиев.

„В „Игри на волята“ имах възможност да гледам участниците отблизо в нетипична за тях среда. Когато са по-дълго в играта, умората ги кара да се изострят и да събудят оцеляващото в себе си. Когато стигнат предела на силите си, е интересно да видиш откъде всеки един от тях черпи сили, стиска зъби и продължава напред. Вдъхновяващо е.“

За участието му в „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“

„Да излезеш на тези сцени дава много ценен опит. Цялото напрежение и старание, да се опиташ да се доближиш до някой друг и то по този начин, е уникално като усещане.“

Димо споделя, че винаги е искал да рисува, но тъй като не му се е отдало, се запалил по фотографията. „Чрез фотографията можеш да „нарисуваш“ нещо красиво за секунда. Важно е човекът, който натиска копчето и седи зад апарата. Това да може да обясни много неща с един единствен кадър. Това прилича на поезия. Моята спътница в живота споделя същата страст. Тя е човекът, който посещава курсове и академии. Двамата ходим и снимаме най-различни неща – сватби, кръщенета и т.н.“

На какво са го научили дъщерите му Лора и Кайра, кое е най-голямото чудо в живота му и какво е най-великото чувство на света, гледайте във видеото.