Премиерата на „Есента на демона“ препълни най-голямата зала във Велико Търново Двореца на културата и спорта

Над 2000 зрители изгледаха със затаен дъх първите два епизода на криминалната драма, която е продължение на „Дяволското гърло“. Филмът е заснет именно в Старата столица. За атмосферата в залата и извън нея разказва Мартин Георгиев.

Премиерата на „Есента на демона“ напълни Двореца на културата и спорта във Велико Търново

В първия епизод зрителите на NOVA вече видяха началото на историята, събрала отново детективите Чанов и Язова – жестоко убийство на връх Трапезица. Част от екшън сцените се развиват и на емблематичната крепост Царевец. Една година след края на снимките правим разходка из естествения декор на филма „Есента на демона“ с двама от актьорите – Теодора Духовникова и Николай Николаев, който играе полицай, влюбен в главната героиня.

„Тук се пренесохме в един нов свят и същевременно се пренесохме в един въображаем свят. Цялото Търново ни прие с отворени обятия“, споделя Николай Николаев.

Теодора Духовникова и Владо Карамазов: В „Есента на демона“ героите ни са напълно променени

„Много ни помагаха и когато минавам тук, мисля, че заснехме всичко красиво в този град. Много мило и сантиментално ми е да вървя из тези улички“, допълва Теодора Духовникова.

„Най-важното са красивите снимки и изгледи от нашия град. Време е да обичаме повече Велико Търново“, категоричен бе кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Есента на демона е 12 епизода, които зрителите на NOVA ще могат да гледат всеки четвъртък от 22.00 ч.