Коя е новата жертва гледайте тази вечер от 22:00 ч. по NOVA

Репортерът на „На кафе“ Деси Жаблянова открехна завесата за предстоящото в следващия епизод на вълнуващата криминална драма.

„Тази вечер предстоят изненади и за самите главни герои в сериала, защото тъкмо си мислят, че са заловили извършителя на убийството на адвокат Елдърова – а им предстои да видят ново злокобно убийство с нова символика и загадки, които ще трябва да разкриват. Главният директор на полицията Тороманов ще се ядоса, че колегите му от София Мия и Филип винаги са първи на местопрестъплението. Ще се опита всеячески да ги изгони от случая, за да води всичко, което се случва“, разказва Деси.

Христина Апостолова, която в сериала влиза в ролята на полицай Заимова, разкрива повече за своята героиня и споделя повече за предизвикателството да изиграе именно жена полицай.

Второ зловещо убийство разтърсва Велико Търново в новия епизод на „Есента на демона“

„За една жена е трудно да се наложи сред мъжете в тази професия. Много от тях смятат, че работата на жената не е в полицията. Въпреки всичко тя успява да преглътне тези навици от нейния партньор и да продължи да се бори. Тя, разбира се, също има своята тайна, която ще се разкрие."

„От всички роли в тази история моята е най-мека. Героинята ми се бори с тази мекота, а каква е причината за това – ще се разбере. Важно е да можеш да споделиш тайните си с правилния човек, за да можеш да ги преодолееш“, разказва Христина Апостолова. И допълва: „Полицейската професия е трудна и отговорна - това са хора, на които трябва да се научим да се облягаме.“

В „Есента на демона“ е представена и работата на криминалните психолози, които играят важна роля във всяко едно разследване на тежко престъпление. Деси Жаблянова разговаря с криминалния психолог Николай Иванов, който разкри за зрителите на NOVA някои от тънкостите на своята професия.

 

 

„Нашата работа по разследване на едно престъпление започва след като сме получили заявка от структура на МВР. Тъй като психологическата работа по разследването на едно престъпление е подпомагаща. Неслучайно, тя се нарича психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност. В общия случай търсим да разберем дали заподозрения е извършил конкретното престъпление. Изготвянето на един психологичен профил на неизвестен извършител на престъпление е сложна задача и дълъг процес, който следва определена методология и не изглежда като във филмите. Човешкото поведение е множествено детерминирано и се определя от много фактори. Най-често насилствени престъпления се извършват заради наличието на травми в индивидуалната история на човек, които водят до много остри емоционални състояния вследствие на фрустрация, страх, гняв, съперничество, ревност. Това, което може да се направи като превенция, е да не се допуска наличието на толкова много травми в личната история на човек. Това означава – здрава, солидна семейна среда, отзивчивост към емоционалните нужди на децата, безусловна любов."

Нова важна развръзка в „Есента на демона“

"Реалността в България е, че убийствата често пъти са свързани с битов характер и са ситуативно провокирани. Изключвам поръчковите убийства, които са много добре планирани. Обикновено жертвата и убиеца се познават и имат история в отношенията. Един от основните постулати при криминално-психологичната работа по разследването на престъпленията е, че много доброто проучване и анализ на жертвата често водят към извършителя. Това, с което полицията и разследването разполага, е жертвата. Тя е ключът към разплитането и стигането до извършителя на престъплението. Тежките извършители на насилствени престъпления, т.нар. психопати обикновено са оперирани от чувството за вина. Те омаловажават постъпката си и продължават да живеят без угризения на съвестта. Някои обаче изпитват огромно чувство за вина и правят самопризнания. Защото чувството за вина е огромна тежест. Те имат желание да споделят и го правят пред нас, защото им предлагаме неосъдително изслушване", разкрива Николай Иванов.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.