Припомнете си отчаяния зов за помощ на ресторант "Талисман"

Тази вечер в "Кошмари в кухнята" шеф Манчев отново ще изживее най-ужасния си кошмар – ресторант без кухня. Отчаян зов за помощ, изпратен от заведение, отвежда кулинарния експерт в китното и пълно с живот село Градина в 22.00 ч. по NOVA. Най-голямото село в плодородния регион, което се намира между Пловдив и Първомай, наброява 3000 жители, които се радват на четири ресторанта. Най-големият от тях е ресторант-градина "Талисман", който въпреки усилията на собственика и на персонала, е изправен пред фалит. 

В началото, когато ресторантът отваря врати, хората си носят столчета от вкъщи, за да намерят място в заведението, а сега не могат да запълнят и 50% от капацитета му. С месечен оборот от 900 лева, който не може да покрие дори заплатите на персонала, само истински талисман може да спаси ресторант-градина "Талисман".

Собственикът на екзотичното заведение е Велин Конарев, известен с участието си преди години в телевизионния формат "Островът на изкушението". Пътувал по света, младият мъж иска да внесе екзотична нотка в интериора и в менюто, в което фокусът е върху три специалитета. "Хайдушка баклава", пиле по тайландски и пиле "Мексико" са създадени, за да удовлетворят вкуса на местните клиенти.

Екзотичен е и самият персонал, който наброява един барман, една готвачка на ръба на нервна криза и трима самоотвержени сервитьор-готвачи. Още по-екзотични са салатите, предлагани в ресторанта. Шеф Манчев ще установи, че салатата специалитет "Талисман" включва повече продукти, отколкото се намират в хладилника на средностатистическо българско семейство, а специалитетите нямат нищо общо с имената си. 

За първи път в кариерата си шеф Манчев ще влезе и излезе от кухнята на заведението, за да си поеме глътка въздух. Опитният ресторантьор установява, че такава в ресторанта просто липсва. Манчев ще постави критичен ултиматум – само 10 дни, за да се направи ремонт и заведението да се сдобие с кухня или ще откаже помощта си. 

Ще се справи ли Велин с ремонта, а Манчев с новото меню? Защо прошутото е сирене, което расте на кокал, и може ли кростините да докарат сервитьорка до нервен срив, гледайте от 22.00 ч. по NOVA.